Idømt syv års fængsel for terrorplaner mod JP

To mænd har netop fået årelange domme for terrorplaner mod Jyllands-Posten og Kurt Westergaard. Hovedmanden har fået syv års fængsel.

To mænd har netop fået årelange domme for terrorplaner mod Jyllands-Posten og Kurt Westergaard. Hovedmanden har fået syv års fængsel.

I dag klokken 13 er der blevet afsagt dom i en meget omtalt terrorsag. Tre personer er ved Oslo Tingret blevet dømt for at planlægge at sprænge Jyllands-Posten i København i luften og myrde Muhammed-tegner Kurt Westergaard.

Ifølge Ekstrabladet.dk har dommerne voteret i fem uger, før dommen altså faldt for under en halv time siden.

Hovedpersonen i terrorplottet, Mikael Davud, fik syv års fængsel, skriver Ekstrabladet.dk.

Shawan Bujak fik tre et halvt års fængsel, imens David Jakobsen blev frifundet for terror, men fik fire måneders fængsel for anden kriminalitet. Det var David Jakobsen, der kontaktede den norske efterretningstjeneste, da han opdagede terrorplanerne.

Dommen er lidt mildere end den, anklagerne havde krævet. De havde eksempelvis krævet 11 års fængsel til Mikael Davud.

»Davud tog global terror med til Norge. Al-Qaida havde en mand i Oslo fra foråret 2009. De videre forberedelser var en del af international terrorvirksomhed,« sagde anklager Espen Hanken ifølge Ekstrabladet.dk.

Mikael Davud hævdede modsat, at han forsøgte at begå terror mod kinesiske interesser i Oslo, men aldrig planlagde at angribe Jyllands-Posten eller Kurt Westergaard. Davud tilhører et muslimsk mindretal i Kina, og han afskyr efter eget udsagn Kina, fordi landet ikke giver selvstændighed til Davuds hjemland Turkestan.

Ikke desto mindre mente retten, at der var rig dokumentation for, at Mikael Davud arbejdede sammen med personer fra Al-Qaeda, og blandt andet havde været på træningslejr hos dem i Pakistan i 2008. 

Den anden terrordømte, Shawan Bujak, har derimod i retten erkendt, at han ønsker Kurt Westergaard død.

»Jeg vil ikke lyve. Jeg ønsker ham død,« lød det fra Shawan Bujak i Oslo Tingret. Han sagde ifølge Ekstrabladet.dk også, at han var indforstået med, at uskyldige liv måtte tages i processen.

0 Kommentarer