I strålingens skygge

I 21 dage bevægede Politikens fotograf Nicolai Fuglsig sig i strålingens skygge. Opgaven han havde stillet sig selv, var at portrættere den radioaktivt forurenede by Muslumovo i Rusland. En by, der i 50 år har lidt under, at vandet i floden Techa, der løber gennem byen, er forurenet med radioaktivitet.
  • I 21 dage bevægede Politikens fotograf Nicolai Fuglsig sig i strålingens skygge. Opgaven han havde stillet sig selv, var at portrættere den radioaktivt forurenede by Muslumovo i Rusland. En by, der i 50 år har lidt under, at vandet i floden Techa, der løber gennem byen, er forurenet med radioaktivitet.

Billedserien gav ham et 13-tal i hovedopgaven på Journalisthøjskolen. Derefter kom fotografierne i bogform. Og nu er den 26-årige fotograf blevet præmieret med den internationalt anerkendte Infinity Award. En pris, der uddeles af The International Center of Photography i New York.
Ingen danske fotografer har tidligere modtaget prisen, som man skal nomineres til. Men tidligere prismodtagere er navne som Henri Cartier-Bresson, Anne Leibovitz, Lauren Greenfield og Nick Waplington.
»Jeg er meget, meget glad. Det er en række af mine forbilleder, der tidligere har fået prisen. Og faktisk betyder den her pris mere for mig end World Press Photo ville gøre,« siger Nicolai Fuglsig, som sjovt nok en uge efter interviewet vinder katagorien
»Nature and Environment« i World Press Photo.
Nicolai Fuglsig har vundet i kategorien Best Young Photographer, der uddeles til fotografer under 30 år. Prisen er givet for hele billedserien på 50 fotografier. Og han er også nomineret til én af priserne ved Årets Pressefoto.

0 Kommentarer