Analyse. Ken B. Rasmussen skrev romanen 'Livet, det forbandede', der handler så meget og så lidt om Se og Hør. For selv om det var en fiktionsbog, blev den taget så alvorligt, at den åbnede undersøgelser hos Aller Media A/S, IBM/NETS og Københavns Vestegns Politi. Som et resultat af disse undersøgelser indtager Ken B. Rasmussen fredag formiddag den tiltaltes mikrofon ved domsmandsretten i Glostrup.
Om selve kernen i sagen, samarbejdet med kreditkortkilden og forståelse af straffelovens rammer skriver Ken B. Rasmussen på side 334: ”Ja det var i sandhed både genialt og uvurderligt – og ufattelig ulovligt og grænseoverskridende”.
Han beskriver – stadig i fiktionen – at der flere gange dagligt tikkede mails ind på Karsten eller Sønderjydens mobiltelefon. De var meget præcise med klokkeslæt og alt. Nu shoppede Prins Henrik i Thailand, Remee var et smut på Bali og så fremdeles.
Det var Ken B. Rasmussen og Kasper Kopping, der som journalister på Se og Hør havde den direkte kontakt med kreditkortkilden og formidlede hans oplysninger videre til de redaktionelle chefer, der satte andre journalister til at omsætte oplysninger til historier.
Tirsdag fortalte Kasper Kopping om sin rolle, der er detaljeret beskrevet i hans faktuelle bog 'Helt tys tys'. Hovedlinjen i hans forklaring var, at man nok havde en forståelse for, at kreditkortkilden næppe overholdt spillereglerne på sin arbejdsplads, men ingen forestillede sig, at man måske selv trådte over straffelovens grænser – hvis det ellers var det, man gjorde.
Ken B. Rasmussen nægter sig ligesom Kasper Kopping skyldig. Han skal nok blive spurgt, hvad han allerede i 2014 mente var "ufattelig ulovligt" på hans tidligere arbejdsplads.
Afhøringen ventes at finde sted efter et procedureslagsmål om senioranklager Morten Frederiksens udlevering af et dokument med de kendtes navne til TV 2. Forsvarerkredsen har sagt, at han dermed har gjort sig inhabil som anklager og må skiftes ud. Onsdag tabte forsvarerne et andet procedureslag, da Østre Landsret godkendte, at sagen var splittet op med en selvstændig behandling af sagerne mod to redaktionelle chefer og Aller Media A/S, der fik deres domme i tilståelsessager i august.
Rettet 14/9 klokken 20.15: Journalisten havde skrevet "Morten Henriksen", hvor der skulle stå "Morten Frederiksen".
2 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Kære Kasper Kopping
Tak for din kommentar. Du har ret, navnet er rettet.
Mvh Andreas, Journalisten
Morten Frederiksen, hedder anklageren. Henriksen er efternavnet på en helt anden i sagen