Dansk Journalistforbund klarer sig gennemsnitligt sammenlignet med andre AC-fagforeninger. Sådan lød konklusionen, da MSI Research fremlagde resultaterne af en stor medlemsundersøgelse for forbundets hovedbestyrelse.
»I ligger ret tæt på gennemsnittet – og der er et stykke til best practice,« konkluderede Jacob Stammer Larsen fra MSI Research.
Du kan få et overblik over undersøgelsens resultater her.
Plads til forbedring
Jacob Stammer Larsen fremhævede en række punkter, hvor DJ især har plads til forbedring:
»Medlemmerne synes, I skal forbedre jer og arbejde med det punkt, der hedder: Fremstå som en fagforening, der er nytænkende,« sagde han og forklarede, at tallene også viser, at DJ skal blive bedre til at vise, at man bidrager positivt til udvikling af kvaliteten i medie- og kommunikationsfagene.
»Det kollektive og klassiske som 'forhandlinger' scorer højt, men DJ scorer lavt på evnen til at varetage medlemmets interesser på områder, der betyder noget for deres arbejdsliv,« sagde Jacob Stammer Larsen.
Han fremhævede, at DJ scorer højt på rådgivning. Her er DJ tæt på at være bedst blandt de AC-organisationer, som MSI Research måler.
»De medlemmer, der lige har modtaget rådgivning, scorer rådgivning højt,« forklarede Jacob Stammer Larsen.
Kritik af DJ’s bredde
Han understregede, at 18 procent af medlemmerne er så tilfredse, at de fremstår som såkaldte ’ambassadører’, mens 22 procent er ’kritiske medlemmer’. Otte procent af de 22 procent er så kritiske, at de ikke ser mange grunde til at blive i DJ.
Blandt kritikerne spores utilfredshed med DJ’s bredde. Nogen synes ikke, der gøres nok for kommunikatører. Andre synes ikke, der gøres nok for journalister, sammenfattede Jacob Stammer Larsen.
»De føler, at lige inden for deres område er I der ikke nok,« sagde han.
»Dem, der scorer højest i den slags undersøgelser, er ofte mere fagspecifikke organisationer,« konkluderede Jacob Stammer Larsen.
Op på kommende møde
I den efterfølgende debat roste flere medlemmer af hovedbestyrelsen arbejdet med rapporten og efterlyste specifikke data for de områder, de arbejder med i grupper og foreninger, for på den måde at løfte medlemsservicen.
HB-medlem og P1-journalist Mathias Bay Lynggaard slog fast, at han ikke kunne diskutere resultaterne kvalificeret uden først at have læst rapporten. Den er på 109 sider.
»Mærkeligt at vi skal tage debatten på baggrund af, at vi ikke har læst rapporten. Der er meget, vi ikke kan diskutere, fordi vi ikke har indsigten,« sagde han og opfordrede til, at hovedbestyrelsen på et kommende møde går ombord i konklusionerne.
»Jeg vil indstille til, at vi tager de punkter, der er kritiske, og tager en grundig diskussion af hvert enkelt punkt på et kommende møde,« sagde han.
HB-medlem og Radio24syv-journalist Rasmus Mark Pedersen slog ned på, at tilfredsheden bliver lavere af, at DJ fremstår som et for bredt forbund.
»Hvem vil vi være noget for? Det ved I godt, at jeg synes, vi skal have defineret. Og det er tydeligt, at det mener medlemmerne ikke, vi har defineret,« sagde han.
Du kan læse Journalistens gennemgang af rapportens resultater her.
DJ fik rapporten fra MSI Research i sidste uge, og den blev præsenteret internt i DJ i fredags. Journalisten kunne først få rapporten i dag tirsdag klokken 11.04 under præsentationen for hovedbestyrelsen, der foregik fra klokken 11 til 12.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.