I det politiske maskinrum

»Anne har valgt mig, fordi hun vil have et ungt pust, og ikke en hofsnog med mange års erfaring.«

»Anne har valgt mig, fordi hun vil have et ungt pust, og ikke en hofsnog med mange års erfaring.«

1/1 skifter Casper Dall, 27 år, fra journalist på Berlingske Tidende til pressechef for Anne Vang, børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune.

Hvorfor vælger man en aftægtsstilling, når man kun er 27 år?
Jeg betragter det bestemt ikke som en aftægtsstilling. Det er et job med masser af udfordringer og fart over feltet. Jeg ser det som et journalistisk job, hvor jeg kan prøve nogle andre færdigheder af og udfordre mig selv på nogle andre måder.

Vil det gøre dig til en bedre journalist?
Det er jeg overbevist om. Jeg vil være blevet skarpere rent analytisk og bedre til at se det politiske spil, og så ved jeg, hvordan embedsmandsapparatet agerer og reagerer. Det er en kæmpe fordel som journalist.

Hvad har været dit indtryk af københavnsk kommunalpolitik?
Jeg har set kommunalpolitikere som en lidt sjov forsamling. De er knap så skolede og mere folkelige end Christiansborg-politikerne. Man får ikke de der standard-svar, og det er noget, der heller ikke skal pilles ud af Anne.

Hvordan vil du genoprette kommunens omdømme blandt københavnske forældre?
Ved at få fortalt alle de positive historier fra Børne- og Ungdomsforvaltningen, som jeg allerede har hørt en masse af. Forvaltningen har været hærget af mange dårlige og negative historier, men jeg tror også, medierne har plads til de positive. Og som rådgiver for Anne Vang kan jeg være med til at påvirke den politiske strategi.

Overborgmesteren har sat sin stilling ind på pasningsgaranti – og måske også din stilling?
Vi vil knokle døgnet rundt for at holde Frank Jensens løfte. Om han sætter min stilling ind på det, skal jeg ikke kunne sige. Jeg er ansat på åremålskontrakt, så det passer måske meget godt.

Anne Vang er 26, du er 27. Er det ikke lige ungt nok, selv til Børneforvaltningen?
Anne har valgt mig, fordi hun vil have et ungt pust, og ikke en hofsnog med mange års erfaring. Rådhuset kan sagtens rumme – og trænger til – nogle unge kræfter, både politisk, men så sandelig også på kommunikationsområdet, hvor man vil se Anne kommunikere på en helt anden måde og andre platforme end traditionelt.

Hvorfor er det federe at være pressechef frem for journalist?
Fordi jeg er i det politiske maskinrum og er med til at træffe beslutningerne. En af årsagerne, til jeg blev journalist, er det klassiske forsæt om at oplyse folk om svære, samfundsrelevante ting. Det kan jeg gøre her. Men jeg er langt fra færdig med at være journalist.

På hvilke områder minder du om spindoktoren Rie Skovgaard fra Forbrydelsen?
Den håndfaste stil. Jeg kan godt være kontant, og jeg skal fortælle Anne, når hun siger noget, der ikke giver mening, eller hvis en idé er for flyvsk. Men ellers er vi jo langt mere åbne og dialogsøgende, end Troels Hartmann var.

Bliver det sjovere at være kommunalstof-journalist efter din tiltrædelse?
Det korte svar er ja. Fordi vi vil have en meget samarbejdende, men også aggressiv stil. Hvis man er med på nogle gode, sjove og skæve historier, så er vi helt leveringsdygtige. Men vi vil også gå ud og fortælle, når det, der bliver skrevet, ikke er retvisende.

CV: Uddannet fra Journalisthøjskolen i 09 efter praktik på Berlingske Tidende. Herefter journalist på Berlingske Tidende med ansvar for kommunalstoffet.

0 Kommentarer