I dag starter agurketiden

Sociologen Henrik Dahl påstår, at han kan forudsige mediernes nyhedshistorier gennem agurketiden, der ifølge ham starter i dag. Her på Journalisten.dk vil vi gerne have dine eksempler på agurketiden. 

Sociologen Henrik Dahl påstår, at han kan forudsige mediernes nyhedshistorier gennem agurketiden, der ifølge ham starter i dag. Her på Journalisten.dk vil vi gerne have dine eksempler på agurketiden. 

I dag er første dag i sommerferien for rigtig mange mennesker, og det betyder problemer på nyhedsredaktionerne rundt om i landet. Det skriver sociologen Henrik Dahl på Kommunikationsforum.dk

Han mener ikke, der kommer til at ske noget af betydning, de næste seks uger.

»Ikke desto mindre skal der udgives aviser. Hvert år er det en prøvelse for alle redaktører, journalister og bare nogenlunde faste free-lancere at komme gennem den nyheds- og begivenhedsløse periode, men det skal gøres. Det er selve illusionen om aktualitet, der er på spil,« skriver han.

Netop fordi der er mangel på aktuelt og væsentligt stof, mener Henrik Dahl, at han kan forudse nyhedshistorierne de næste uger. Her er hans bud på historier, medierne vil tage op:

»I uge 26 vil der komme en række artikler, der hedder "Sommerklar". De handler om solcreme og de farer, der lurer, hvis man ikke beskytter sig imod solen.«

»I begyndelsen af ugen bringes historien "Klar til smatten" om Roskilde Festival.«

Henrik Dahl spår, at uge 27 vil være præget af de begyndende sommerserier. En masse gæsteskribenter vil fylde avisernes spalter, og der vil komme personlige portrætserier fra toppolitikernes ferieidyl.

»I uge 28 begynder Dansk Folkeparti at røre på sig. Ole Hyltoft og Katrine Winkel-Holm vil kræve, at Kenneth Plummer ophænges i storetæerne og sænkes ned i små ryk, mens Michael Kristiansen muligvis kan slippe med en olfert.«

Uge 29 står i dyrenes tegn:

»Der er dukket brandmænd op i danske farvande og hvepse i danske haver. Udviklingen i disse historier bringes også løbende.«

Læs resten af Henrik Dahls forudsigelser her

Har du spottet én af agurketidsnyhederne allerede? Så smid et link i kommentarfeltet.

6 Kommentarer

Mads Broberg
28. JUNI 2010
Re: I dag starter agurketiden

Man kan vel også kalde dette for en agurketids-historie :-)

https://journalisten.dk/i-dag-starter-agurketiden

I øvrigt mener jeg, at der tit er fede avisartikler i sommerperioden - måske fordi man i endnu højere grad selv skal finde historierne...? Tv-nyheder (og tv generelt) om sommeren er dog ikke værd at gå ind fra solen for.

Preben Juul Madsen
28. JUNI 2010
Re: I dag starter agurketiden

Lidt ekstra:

Det er ikke agurketid på www.kunstnyt.dk 

vh
pjm

Preben Juul Madsen
28. JUNI 2010
Re: I dag starter agurketiden
Det er ikke agurketid på alle aviser, i hvert fald ikke på Jyllands-Posten, som kommer med to store artikelserier. Den ene handler om fup. Kan vi forvente noget om Derain-sagen, som JP ikke tidligere har interesseret sig for? Det er som bekendt en af af de største bedragerisager i dansk retshistorie.
vh
pjm
---
I sommerens aviser kan du glæde dig til bl.a. disse to artikelserier:

 
Snydt - Danskerne snyder og bedrager. Børn filmer sig til straffespark, bedsteborgere kører med fup-nummerplader, og direktører forsøger at malke forsikringsselskaberne. Men vi bliver også snydt, når vi køber mad, og så er der de helt store svindlere, der snyder samfundet for millioner af kroner i skat og socialt bedrageri. Jyllands-Posten sætter over sommeren fokus på danskernes snyd i stort og i småt.
Ghettoer - Makkerparret Stig Olesen og Carsten Ingemann har gang på gang henrykket Jyllands-Postens læsere med deres unikke reportager. Nu er de samlet igen for at undersøge fem danske ghettoer.

Flere