I dag får DR-medarbejderne besked om spareplan

Klokken 11.30 i dag vil DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, orientere medarbejderne om den spareplan, der kan koste op mod 150 fyringer i DR, lyder det i intern mail. »Jeg er lige så spændt som alle andre,« siger journalistformand i DR Anne Serlev til Journalisten

I torsdags godkendte DR’s bestyrelse økonomiplanen for de næste fire år, hvor DR skal spare 75 millioner kroner. Det har stået klart, siden medieforliget landede før sommerferien.  

Her til formiddag vil generaldirektør Maria Rørbye Rønn orientere DR’s medarbejdere om spareplanens konkrete indhold. Det fremgår af en mail sendt til alle DR’s medarbejdere her til morgen.

”Jeg vil gerne invitere jer til en orientering om planens konkrete indhold, som kommer til at vedrøre os alle,” lyder det blandt andet i mailen til de ansatte.

Journalistformand bekræfter

Formand for journalistgruppen i DR Anne Serlev bekræfter over for Journalisten, at der er indkaldt til møde. Men indtil videre ved hun ikke noget om, hvad der konkret vil blive meldt ud på mødet. 

Det får hun først at vide, en time inden mødet går i gang klokken 11.30:

»Vi er indkaldt til HSU-møde (Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, red.) klokken 10.30, hvor vi vil blive orienteret, og så orienteres medarbejderne derefter. Mere ved jeg ikke – så jeg er lige så spændt som alle andre,« siger hun og tilføjer:

»Men jeg forventer, at det, der bliver meldt ud, vil være rimelig konkret.«

Sindet-dag senest 1. oktober

Anne Serlev har tidligere sagt til Journalisten, at de varslede besparelser omregnet i årslønninger svarer til 150 ansatte.

»Jeg tror aldrig, jeg har oplevet en proces, hvor kortene er blevet holdt så tæt til kroppen, som de er i den her omgang,« siger hun.

Senest 1. oktober skal der være Sindet-dag, som det hedder i DR-systemet.

0 Kommentarer