I Counter Strike-studiet er Niels e-sportens svar på Laudrup

Lørdag fik DR3 kanalens bedste seertal nogensinde, da de sendte live fra esports-eventet Blast Pro Series. Niels Topp kommenterede det hele som eksperten i studiet med sin medkommentator. ”En god Counter Strike-kommentator skal synes, det er det fedeste i hele verden,” forklarer han (rettet kl. 10.35)
  • StarLadder
    ”Jeg er eksperten, der skal prøve at forklare, hvad spillerne gør, hvad de tænker, og hvorfor det virker eller ikke virker,” siger Niels Topp om sin kommentatorrolle.
29.11.2017 · 10:10

I weekenden mødtes seks af verdens bedste hold til en ’alle mod alle’-dyst i computerspillet Counter-Strike: Global Offensive i Royal Arena i København.

Mere end 10.000 publikummer så med i salen, og hele esport-turneringen blev transmitteret live på DR3, som var det en klassisk sportskamp. Bag mikrofonerne i DR-studiet som kommentatorer og eksperter sad Niels “rizc” Topp og Andreas “Jern“ Thomsen.

”Det er meget sjældent, at store mainstream-medier laver noget så seriøst, som DR3 gjorde i weekenden. Men esport er et område i vækst, så jeg tror helt klart, det kommer til at ske mere i fremtiden,” siger Niels Topp, der normalt kommenterer Counter Strike-turneringer for engelske broadcastere.

DR3’s satsning på at dække turneringen gav ifølge DR Medieforskning den bedste dag nogensinde til kanalen med en seerandel på 14,8 procent blandt de 15-39-årige i lørdags.

”Det har været helt fantastisk at prøve at komme ud af vores egen lille boble,” siger Niels Topp.

Klar rollefordeling  

I studiet fungerede Niels Topp som ekspertkommentatoren – den såkaldte color commentator – mens hans medkommentator var det, man kalder play-by-play commentator.

”Det er ham, der skal hype folk op og skal råbe og skrige, når det bliver vanvittigt. Ham, der skal råbe huttelihut og den slags, når Danmark scorer. En dygtig play-by-play commentator skal gøre det så underholdende, at selv nye seere synes, det er spændende at følge med i. Og hans color commentator skal forklare det, der sker på skærmen, så seerne synes, de lærer noget,” forklarer han.

Om sin egen rolle i kommentatorboksen siger han:

”Jeg er eksperten, der skal prøve at forklare, hvad spillerne gør, hvad de tænker, og hvorfor det virker eller ikke virker. Ligesom hvis du satte Michael Laudrup til at kommentere en fodboldkamp på tv. Ikke at jeg er en Laudrup – men rollen er den samme i forhold til min medkommentator,” siger Niels Topp.

Næsten som at kommentere andet sport

Niels Topp forklarer, at det på mange måder fungerer som med alt andet sport, når de kommenterer i studiet.

”En god Counter Strike-kommentator skal synes, det er det fedeste i hele verden. Man skal kunne høre og mærke kommentatorens begejstring og passion som seer. På den måde er det nok ikke så anderledes end med andre sportsgrene,” siger han.

Hvordan adskiller det at kommentere counter strike sig fra f.eks. at kommentere en fodboldkamp?

”Der er ikke så mange andre sportsgrene, hvor hastigheden er så høj som i Counter Strike. Der er hele tiden action. Det gør også, at vi snakker hele tiden, og at vi for eksempel ikke som i fodbold kan bruge dead air – altså stilhed – i samme mængde til at opbygge en stemning,” siger han.


Rettet kl. 10:35: Journalisten havde oprindeligt skrevet i rubrikken, at Niels i Counter Strike-studiet er fodboldens svar på Laudrup. Det var noget værre vrøvl og er rettet nu. 

 

Kommentar

Seneste jobopslag

Forbrugerrådet Tænk søger kommunikationsmedarbejder til deltid

Forbrugerrådet Tænk
Ansøgningsfrist: 06.04

Pressechef

Amnesty International Danmark
Ansøgningsfrist: 05.04

Fakta-livsstilsredaktør til DR1

DR
Ansøgningsfrist: 23.03

Journalist til Journalisten

Journalisten
Ansøgningsfrist: 16.04

SoMe- og digital projektleder

Danske Hospitalsklovne
Ansøgningsfrist: 06.04

Presse- og Kommunikationschef

Undervisningsministeriet
Ansøgningsfrist: 08.04

Forsideredaktør

Politiken
Ansøgningsfrist: 27.03

Proaktiv pressekonsulent

Energinet
Ansøgningsfrist: 05.04

Skarp erhvervsjournalist til Dansk Handelsblad

Dansk Handelsblad
Ansøgningsfrist: 05.04

Digital reporter m.m. til DR Sjælland

DR
Ansøgningsfrist: 26.03

Dynamisk webjournalist til Skive Folkeblad

Skive Folkeblad
Ansøgningsfrist: 23.03

Kommunikationskonsulent

Alkohol & Samfund
Ansøgningsfrist: 22.03

Kommunikationskonsulent

Børnerådet
Ansøgningsfrist: 23.03

Komputer for alle søger kreativ og idérig journalist

Bonnier Publications A/S
Ansøgningsfrist: 20.03

Medredaktør

NORDJYSKE Medier
Ansøgningsfrist: 23.03

Nyhedssgrafiker

NORDJYSKE Medier
Ansøgningsfrist: 23.03

Graduate - Video Journalist, Corporate Communication

H. Lundbeck A/S
Ansøgningsfrist: 08.04