I aften afgøres Plummers skæbne

På et møde i aften beslutter bestyrelsen i DR, om Kenneth Plummer kan fortsætte som generaldirektør efter afsløringer i ny bog.

På et møde i aften beslutter bestyrelsen i DR, om Kenneth Plummer kan fortsætte som generaldirektør efter afsløringer i ny bog.

Eksperterne siger, at han har brudt sin tavshedspligt, og avisenes lederskribenter kræver ham afsat. Det er i dag, at DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, skal aflevere en redegørelse til DR's bestyrelsesformand, Michael Kristiansen, hvor han forklarer, hvorfor han tilbød journalist og forfatter Kurt Lassen fortrolige oplysninger for at undgå omtale af sit privatliv i en bog om netop Kenneth Plummer.
På et møde i aften vil DR's bestyrelse ifølge Ekstra Bladet beslutte, om de er tilfredse med generaldirektørens redegørelse, eller om han bliver afskediget.

Flere aviser, blandt andre Jyllands-Posten og Information, er allerede klar til at udskrive en fyreseddel. I dagens leder skriver Jyllands-Posten under overskriften "Fyr Plummer":
"Findes der overhovedet nogen formildende omstændigheder, når Danmarks Radios generaldirektør, Kenneth Plummer, røber, hvem der var ansøgere til hans eget job? Svaret er entydigt nej, og uanset hvor meget Kenneth Plummer nu undskylder og beklager, så er der kun ét råd at give DR's bestyrelse: Fyr ham."

Politiken skriver:
"Hvis der er én ting, der må forventes af en topchef i en større virksomhed, så er det, at vedkommende er i besiddelse af en god portion sund dømmekraft. Ellers kan man slet ikke bestride posten." Information opfordrer generaldirektøren til tage sit tøj og gå, inden andre beder ham om det.

Og lederskribenter får støtte af eksperterne. I går sagde blandt andre Claus Haagen Jensen, lektor på Aalborg Universitet, til DR's TV Avisen, at Kenneth Plummer efter hans vurdering har overtrådt straffelovens paragraf 152 om tavshedspligt.
Lars Bo Langsted, professor i erhvervsret, mener, at videregivelsen af navnene på de andre ansøgere til generaldirektørjobbet i 2005 "kan være en overskridelse af straffelovens paragraf 152, for umiddelbart så er sådan nogle navne fortrolige".
Også Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, og Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, har taget afstand fra, at Kenneth Plummer udleverede navnene til Kurt Lassen.

0 Kommentarer