search

Hvorfor slettede TV 2 Lars Løkke-optagelserne?

Det er ikke første gang at den nuværende regering har søgt at påvirke Public Servicestationernes dækning af bestemte begivenheder og nu ser det ud til at ske igen.

Det er ikke første gang at den nuværende regering har søgt at påvirke Public Servicestationernes dækning af bestemte begivenheder og nu ser det ud til at ske igen.

DR's dækning af Irak-krigen i sin tid blev i VK-regeringen opfattet som for kritisk overfor regeringen, og sagen blev drøftet på et regeringsmøde, hvor daværende Kulturminister Brian Mikkelsen fik til opgave at søge at påvirke DR's dækning gennem en henvendelse til DR's daværende bestyrelsesformand Jørgen Kleener. På regeringsmødet blev der oven i købet sat navn på journalister man var utilfredse med. Det er totalt i strid med den armslængde der må og skal være mellem regeringen og de offentligt ejede public-service-stationer, og vi er mange der har kritiseret regeringen for dette.

Nu ser det ud til at ske igen. Denne gang på TV 2.

Statsministeren er blevet rasende på stationen fordi en journalist Anders Langballe uopfordret søgte at interviewe ham om overbetalingen af privathospitaler, hvilket får statsministeren helt op i det røde felt for rullende kameraer. Optagelser, som flere journalister mener er vigtige at bringe for at vise hvor presset statsministeren er i sagen, bliver efterfølgende ikke anvendt men slettet. I mellemtiden har der været en kontakt mellem TV 2 og Statsministeriet. Og masser af spørgsmål står tilbage: Har statsministeriet krævet at optagelserne ikke blev anvendt og slettet og har TV 2 rettet sig efter det? Eller har TV 2 selv taget beslutning om ikke at anvende optagelserne fordi det kunne skade forholdet til og dermed muligheden for bl.a. at få interviews med statsministeren i fremtiden.

Sagen rejser alvorlige spørgsmål ved kernen i TV 2's arbejde, deres uafhængighed og integritet.

Derfor har jeg bedt Kulturministeren om en redegørelse for sagen hvor jeg bl.a. ønsker at få svar på hvorfor de pågældende optagelser ikke blev anvendt og efterfølgende slettet, om det er rigtigt at en række journalister på TV 2's nyhedsredaktion mener at klippene skulle være anvendt, om det er korrekt at det er Statsministerens tidligere spindoktor, der har været i kontakt med Statsministeriet og beklaget at optagelserne blev gennemført. Og om der i denne samtale bliver aftalt med Statsministeriet at optagelserne ikke bruges og slettes.

Under alle omstændigheder er det stærkt uacceptabelt hvis Statsministeren har søgt at lægge pres på TV 2 eller TV 2 har fravalgt at bruge optagelserne for at please Statsministeren.

Først fortæller ministre ikke sandheden til Folketinget. Så obstruerer man Rigsrevisionens arbejde. Nu påvirker man åbenbart også TV 2's nyhedsudsendelser. Berlusconi må være grøn af misundelse.

Vi må til bunds i denne sag.

– Mogens Jensen, Medieordfører for Socialdemokraterne 

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen