»Hvorfor skulle statsministeren feje?«

Kristian Nygaard Jakobsen, 31 år. Fra reporter, TV2 Nyhederne, til webredaktør, Børnenyhederne på DR.

Kristian Nygaard Jakobsen, 31 år. Fra reporter, TV2 Nyhederne, til webredaktør, Børnenyhederne på DR.

Hvorfor skiftet – er du blevet træt af de voksne?
Nej, jeg havde faktisk slet ikke tænkt mig at skulle skifte, men det lød som en sjov udfordring, og alle de ting, opslaget beskrev, var noget, jeg gerne ville prøve. Efter fem år på TV2 Nyhederne bliver det også skægt at se, om jeg kan skabe noget nyt ved at blande pionerånd med det, jeg har tilegnet mig som webjournalist. Jeg kommer dog måske til at savne kampen om at komme først med en historie, for som Danmarks eneste nyheder for børn bliver tempoet ikke afgørende på samme måde.

Målgruppen for børnenyhederne er de otte-tolvårige, men hvornår begyndte du selv at logre efter nyheder?
Jeg har selv været sådan en, der åbnede avisen, så snart jeg lærte at læse, og jeg har også altid haft politisk interesse, hvilket måske ikke er helt normalt. Det har altid fascineret mig, at man kunne få en avis ind ad døren og få alt muligt forskelligt at vide, selv om man ikke altid fangede det hele. For eksempel undrede jeg mig meget over, hvad det var, Poul Schlüter ikke havde fejet ind under gulvtæppet. Og hvorfor skulle statsministeren overhovedet feje? Der kunne jeg godt have brugt nogle nyheder for børn.

Hvordan vil du så komme i børnehøjde?
Jeg vil lytte til foreninger som for eksempel Børnerådet, men jeg skal også ud på skolerne og lære børnene at kende selv. De er mere lystbetonede end voksne og har ikke en holdning til, at der er noget, de "bør" følge med i, så måske jeg også skal til at finde ud af, hvem Justin Bieber er. Hvis det interesserer børnene, skal det med.

Bliver det så en børnesikret verden, du vil præsentere for de danske tweens?
Den er svær, for der vil jo være et filter i den forstand, at vi ikke kan vise alle de billeder og videoer, som man kan vise for voksne – og det skal man heller ikke. Vores udgangspunkt er dog, at vi skal lave nyhederne, som voksne ser, bare i børnehøjde. I den anledning vil det måske være en god ide at tale med en børnepsykolog, der kan fortælle, hvordan børn opfatter de alvorlige ting, så vi kan skrue det ordentligt sammen. Ofte er måden, man forklarer nyheder til voksne på, for indforstået og forvirrende for børn, så vi skal ind til kernen af journalistikken ved at springe mellemregningerne over, holde os til det faktuelle og skære det ud i pap.s

CV: Uddannet på DJH efteråret 2007, reporter på TV2 Nyhederne 2008-2012, webredaktør på DRs Børnenyhederne fra 1. november 2012.

0 Kommentarer