Hvordan med presseskik og DJ?

DEBAT: "At bringe en nyhed – tilmed på forsiden – baseret på én kildes mere end 30 år gamle oplevelser, er så grov en tilsidesættelse af alt, der blot minder om god presseskik, at det burde afføde en reaktion fra journalisternes faglige organisation," skriver John Kreiner

Hvad sladdersprøjten Se og Hør mener om Herlufsholm Kostskole og kongehuset, kommer ikke rigtigt mig ved.

Men når dette medie (for det regnes vel stadig som et medie) sjofler mit fag gennem 45 år, så kommer det mig ved.

Og det burde komme Dansk Journalistforbund ved.

Når de bringer en historie som denne under overskriften: Prins Nikolais kostskole: Sprut og chikane til torvs, så er det et helt fags omdømme, der er på spil.

(Se evt. hele historien her.)

At bringe en nyhed – tilmed på forsiden – baseret på én kildes mere end 30 år gamle oplevelser, er så grov en tilsidesættelse af alt, der blot minder om god presseskik, at det burde afføde en reaktion fra journalisternes faglige organisation.

Tilmed en kilde, der i forvejen er kendt som en konstant pr-søgende galleriejer.

Jeg ved ikke, om de to sidegadeskribenter, Camilla Linnebjerg og Alexander Borch Nielsen, er medlem af Dansk Journalistforbund, eller om de overhovedet er journalister (noget tyder på, at de ikke er), men de bør ikke kunne optræde som journalister nogetsteds. 

Og er de – mod forventning – medlem af journalistforbundet, bør de øjeblikkeligt ekskluderes for at have skadet fagets omdømme. Et omdømme, der i forvejen trænger til at blive renoveret.

Når folk kører tosset i trafikken, kan man fratage dem deres kørekort. Disse to bør have frataget deres pressekort.

At bladets redaktør accepterer en historie, der er totalt fri for kildekritik, understreger blot, at han ikke er journalistisk redaktør, men ”stikirenddreng” for pengemændene i Aller-koncernen.

Hvordan har vi det med presseskikken i DJ? Er det bare noget, vi snakker om ved festlige lejligheder? 

John Kreiner, journalist

Se og Hør, de to journalister, galleriejeren og DJ har valgt ikke at kommentere indlægget.

 

0 Kommentarer