Hvor er hjerteblodet?

De toneangivende og dagsordensættende danske medier vil meget på alle platforme. Men hvordan går det med hjerteblodet - den klassiske undersøgende journalistik?

De toneangivende og dagsordensættende danske medier vil meget på alle platforme. Men hvordan går det med hjerteblodet – den klassiske undersøgende journalistik?

Funktionen som fjerde statsmagt, som vi elsker at holde taler om, når vi deler de stadig flere priser ud, og som – ikke at forglemme – er en væsentlig begrundelse for den massive statsstøtte, som danske medier får.
Holy shit-historierne. Det kaldte den hedengangne TV 2-direktør Per Mikael Jensen dem, slog ud med hånden og lovede en gravergruppe med 20 mand, som skulle få os op af stolene hjemme i stuerne. Men løfterne ud i sandet. Samtidig har DR lagt et program baseret på skjult kamera i mølposen. Umiddelbart fornuftigt – ikke mindst fordi DR lover at satse på den klassiske dokumentar i det kommende nummer af Journalisten.

Det løfte vil DR blive holdt fast på. For de nuværende mediechefers eftermæle vil blive dømt hårdt på, at de kunne finde folk til at smøre varerne tyndt ud på alle platformene, men desværre ikke helt havde hænder nok til hjerteblodet.

Det er svært at forstå, at en statsejet public service kanal som TV 2 kan fordoble bemandingen på få år uden at kunne finde de nødvendige kræfter blandt 500 DJ-medlemmer.
Et kortsigtet valg til skade for journalistikken og mediernes omdømme.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right