Hvor er de kritiske sportsjournalister?

EFTERLYSNING. Dansk idræt er en stor underholdningsindustri, men danske sportsjournalister forsømmer at udfylde deres rolle som kritiske erhvervsjournalister.

EFTERLYSNING. Dansk idræt er en stor underholdningsindustri, men danske sportsjournalister forsømmer at udfylde deres rolle som kritiske erhvervsjournalister.
Jeg fatter ikke, at der bliver lavet så forsvindende lidt undersøgende journalistik om skyggesiderne i den danske sportsverden. Hvornår har du sidst læst en udredende artikel på Bold.dk, Spn.dk, Onside.dk, i Tipsbladet, i B.T., EB eller andre af de medier, som burde dække alle sider af dansk idræt?
Er der virkelig ingen danske sportsfolk, som spiller på smertestillende medicin? Har ungdomstrænere i Danmark ikke en dobbeltrolle, når de både skal have en stærk udskiftningsbænk og samtidig er den nærmeste til at fortælle en ung idrætsudøver, at vedkommende aldrig når helt til tops? Mangler der ikke en rød tråd i de sager, som fodbold- og håndboldforbundenes disciplinærudvalg tager op? Og er det fair, at medlemmer af disse udvalg samtidig sidder i klubbernes bestyrelse?
Det er da bare et par af de emner, man kunne tage op. Ser man bort fra DR's kritiske cykeljournalister og TV 2's LPS, så er det kvalmende lidt undersøgende journalistik, de danske sportsjournalister bedriver.
Enten er der skåret for meget ned på timer og mandskab, eller også gider de bare kun skrive om scoringskriser og transferrygter.

Martin Hansen, journalist, Politikens Lokalaviser

1 Kommentar

Klaus Egelund
18. JUNI 2009
Re: Hvor er de kritiske sportsjournalister?

Hold da helt op... jeg vidste ikke at der var internet i 1990. For det her indlæg kan da umuligt være skrevet af en person, der følger med i dagens sportsdækning. Det må være en tids-bøvs sluppet i 1990, der pludselig kan lugtes i 2009.