Hvor er de almindelige mennesker?

UDEMOKRATISK. Som mange andre fylder DR Radio P1, blandt sommerens utallige genudsendelser, op med, som vanligt, at give mikrofonerne til de sædvanlige 50 tordenskjoldssoldater - som altid optræder i medierne.Hvor fantasifuldt!

UDEMOKRATISK. Som mange andre fylder DR Radio P1, blandt sommerens utallige genudsendelser, op med, som vanligt, at give mikrofonerne til de sædvanlige 50 tordenskjoldssoldater – som altid optræder i medierne.
Hvor fantasifuldt!

Det forekommer mig pinligt, at DR Radio (også tv for den sags skyld) ikke har journalister, som evner, ønsker, formår eller får lov til at præsentere synspunkter fra helt almindelige danske borgere.
Man kan let få den tanke, at der blandt journalisterne i DR hersker den mening, at almindelige danskere ikke indeholder spændende og fængslende historier, synspunkter eller viden, som det er værd at afspejle.

Dette forekommer mig pinligt og stupidt!

Såkaldte almindelige mennesker bruges i radio og på tv mest som staffage – samt i mere eller mindre dumme og intetsigende voxpops.
Jeg har en alder, så jeg kan huske en tid, hvor DR havde dygtige folk, som evnede, ønskede og fandt en udfordring i at præsentere også almindelige borgeres liv og synspunkter.
Hvorfor findes disse medarbejdere ikke i dagens DR?

Efterhånden er det lige så slemt i DR, som det er i Folketinget – almindelige mennesker (håndens arbejdere) er nærmest ikke repræsenteret!
På sigt er dette til stor skade for demokratiet!

– Kjeld Krageskov, freelancer, Slagelse
 
Svar. Det er naturligvis altid en relevant diskussion, om DR som licensfinansieret kultur- og medieinstitution lever op til kravet om en nuanceret dækning og afspejling af det danske samfund og af befolkningen i bred forstand.
Men når Kjeld Krageskov opdeler danskerne i to grupper – de såkaldt almindelige mennesker (håndens arbejdere) og alle de andre – så bliver diskussionen både absurd og gammeldags.

DRs radiokanaler er en del af næsten alle danskeres dagligdag. P3 og P4 har kontakt med flere millioner danskere i hele landet hver uge og afspejler i høj grad danskernes glæder og udfordringer. Befolkningen i bred forstand deltager i prorammerne og er med til at sætte dagsordenen i en stor del af sendefladen, og det gælder i helt særlig grad i forbindelse med valg til kommunerne, regionerne, Folketinget og Europa-Parlamentet.

På P1 har vi de senere år fordoblet andelen af sendetimer, hvor det primære formål er at lave relevante historier med afsæt i mennesker og miljøer – for eksempel i programmer som Reportagen, Features og Stedsans. Og generelt arbejder P1's redaktioner med brede og varierede kildenet – også i sommerens mange nyproduktioner. Til gengæld må Kjeld Krageskov leve med, at P1 grundlæggende har et stærkt fokus på det oplysende indhold i en række specialmagasiner, som derfor hver især opsøger kilder med særlige forudsætninger. Hvilket de videbegærlige lyttere faktisk sætter pris på.

– Anders Kinch-Jensen, kanalchef for P1, DR

0 Kommentarer