»Hvis vores økonomi brister, sælger vi sgu huset.«

NYT JOB: Manja Vilhelmsen Rytter, 34 år. 4/2 fra journalist på fyens.dk til jordemoderstuderende

Forlader du os for evigt?
Jeg går i hvert fald helhjertet ind i det her skift, så den tid, det tager at blive jordemoder, forventer jeg at være helt opslugt af mit nye fag. Jeg står ikke med et ben i hver lejr. Min verdensopfattelse er selvfølgelig præget af de år, jeg har været journalist, og den kan jeg jo ikke lægge fra mig. På den måde smækker jeg ikke med døren. Nærmest tværtimod. Jeg melder mig heller ikke ud af journalistforbundet, når jeg melder mig ind i Jordemoderforeningen. Blandt andet fordi jeg gerne vil beholde mit netværk og følge med i, hvad I andre laver.

Nå ok, men hvorfor så ikke blive ved med journalistikken?
Jeg tror desværre, at jeg kom til at vælge det forkerte fag, for jeg har egentlig altid følt mig lidt udenfor i den her branche. Men jeg elsker journalister, og næsten alle mine venner er journalister. Så når jeg har følt mig fejlplaceret, skyldes det nok mere omverdenens til tider ret anstrengte forhold til journalister. Jeg har ofte skullet stå på mål for hele branchens bedrifter.
Jeg ville være journalist, fordi jeg tænkte, at det var et fag, man kunne opleve verden igennem – kulegrave kritisable sager og tage på spændende reportagerejser. Alt var muligt. Men i virkeligheden er der kun nogle få stjerner og rigtigt mange vandbærere. Sådan en blev jeg så.
Ikke et ondt ord om fyens.dk, men for mig har det været for kedeligt og stillesiddende et arbejde at ringe historier hjem og behandle pressemeddelelser. Jeg vil have mere tempo, drama og ansvar.

Nu står den på SU i stedet for overenskomst, så hvad med økonomien?
Sammen med min mand har jeg gjort op, at det værste, der kan ske, er, at en af os brænder ud og bliver ulykkelig på grund af arbejdslivet. Vi føler begge to et ret stort ansvar for at være glade og tilfredse, mere end velhavende, så ja, vi har sgu sat vores økonomi på spil og aftalt, at hvis den brister, sælger vi huset og lejer noget mindre til os og ungerne.

Eventyrlystent! Hvad siger omgangskredsen?
Jeg har da enkelte kolleger, som har sagt: ”Gid det var mig, der kunne finde på noget, der var federe end det her, og som jeg turde springe ud i”. Den slags kommentarer får jeg da. Og så afarten: ”Hold da op, hvor er det modigt”. Men for mig var det mere skræmmende at blive et sted, hvor jeg ikke hørte til.
 
CV: Uddannet på DJH i 2005 med praktik på DR Nyheder og Skejby Sygehus. Journalist på fyens.dk fra 2006 til 2013.


– foto: Nils Lund Pedersen

0 Kommentarer