Hvis Pia Kjærsgaard var realitystjerne

Hun emmer af danskhed og rødgrød med fløde. Men hvilket program ville Pia Kjærsgaard bliver vært for, hvis hun skiftede til tv-branchen, spørger lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Hun emmer af danskhed og rødgrød med fløde. Men hvilket program ville Pia Kjærsgaard bliver vært for, hvis hun skiftede til tv-branchen, spørger lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
En ny Kirsten Hüttemeier, en danske Oprah Winfrey eller en kvindelig B.S. Christiansen? Lektor Lars Romby fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skriver i en klumme på DJMX's valgblog i dag om Pia Kjærsgaards jobmuligheder i tv-branchen, hvis hun gik ud af politik.
Lars Romby underviser i tv-journalistik, tilrettelæggelse og konceptudvikling. Han mener, det er fristende at sende Pia Kjærsgaard i tv-køkkenet for at lave dansk mad uden for mange eksotiske krydderier – ligesom Kirsten Hüttemeier gjorde det på TV 2.
»Men det vil være spild af talent, for Pia har meget andet at byde på end brun sovs,« skriver Lars Romby.

En anden mulighed er at blive en dansk Oprah Winfrey, eller endnu bedre – afløse Pernille Aalund som vært på kvindeprogrammet QTV på Kanal 4. Langt hen af vejen vil Pia sikkert brillere i et talkshow, forudser Lars Romby.
»Men, men, men… I længden vil det nok gå galt. For selv om hun i høj grad brander sig som de svages hjælper og beskytter, så bliver hun nok træt af at høre på folks jammer og modgangshistorier.«

Han siger, at Dansk Folkepartis leder nok ville give folk et verbalt/fysisk los i røven, så tingene udvikler sig i bedste Jerry Springer stil.
»Og selv om det kan være ganske morsomt, så går det jo nok ikke her i Dannevang.«

Til gengæld er der faktisk en dansk tv-vært, Pia Kjærsgaard minder om, nemlig den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen, skriver Lars Ronby.
»Som B.S. har Pia alderen og udstrålingen, der giver myndighed. Hun er vant til at styre tropperne. Hun er ærlig, kontant og karismatisk. Hun har et budskab, hun brænder for, og er ikke bange for at gå ind i konflikter på vejen frem mod målet. Derfor vil jeg gerne caste Pia Kjærsgaard til at være vært på et helt nyt program: Pias Bootcamp.«

Lars Romby foreslår at man sender en gruppe livsramte drenge med anden etnisk baggrund på Pias bootcamp. Spørgsmålet bare, om Pia også har den rummelighed, som B.S. Christiansen også står for.
»Kan hun acceptere folks forskellighed, kan hun se det bedste i mennesker og lære af andres måder at se verden på? Jeg tror faktisk, det er tilfældet. I så fald har vi et program, hvor alle har noget på spil. Både de medvirkende, værten og os seere. Og så er jeg i hvert fald med på en kigger.«

0 Kommentarer