»Hvis du trykker den her artikel, slår jeg dig ihjel«

VIDEO: Trusler mod journalister er ikke kun noget der foregår i lande langt fra Danmark. For lokaljournalister er trusler fra især kriminelle en del af dagligdagen, de må lære at leve med. Det kender de blandt andet til på Fyens Stiftstidende.

VIDEO: Trusler mod journalister er ikke kun noget der foregår i lande langt fra Danmark. For lokaljournalister er trusler fra især kriminelle en del af dagligdagen, de må lære at leve med. Det kender de blandt andet til på Fyens Stiftstidende.

Og selv om der sjældent sker noget, så påvirker truslerne om mord, brand og regulære tæsk alligevel journalisterne. Enkelte er direkte gået ned med psykiske arbejdsskader.

Mød avisens kriminalreportere og chefredaktør Per Westergaard.

1 Kommentar

Allan Andersen
18. JUNI 2010
Re: »Hvis du trykker den her artikel, slår jeg dig ihjel«

Det er jo desværre meget velkendt for os som beskæftiger os med kriminalstof, men trusler kan komme på mange forskellige måder - bla. havde jeg en episode med en indehaver af et gulvfirma som gjorde en stor indsats for at hindre mig i at filme en af hans smadrede firmabiler efter et banalt glatføre uheld.

Manden stilede sig konstant ½-1 meter foran kameraet med ryggen til og pustede sig op - min løsning blev at trække lidt bagud og filme manden som en del af billedet hvilket pissede ham godt af.

Her kom så en trussel om at "hvis du bruger det der så kommer du til at fortryde det" hvilket jo ikke gjorde min og TV2's brug af netop det klip mindre interessant.

Omvendt har en lokal voldsmand optrådt 4-6 gange i artikler og videoindslag hos mig, der ligger en direkte trussel mod mig fra manden som har lovet at opsøge mig på bopælen og smadre mig til lirekassemand. Netop hans trussel klinger jævnligt igennem hovedet da manden er syg nok til at gøre alvor af det, men omvendt påvirker det ikke mit arbejde udover jeg lige er lidt mere opmærksom på området omkring mig når jeg passer mit arbejde som VJ.

Trusler mod os som journalister er ikke acceptable overhovedet, men nogen gange tror jeg at folk er fanget i situationen netop nu på stederne og ikke er så bevidste om hvad de siger på feks. stedet for et slagsmål, knivstikkeri, færdselsuheld eller lignende. Det er ihvertfald ikke de trusler der som jeg tager så tungt "in the heat of battle" mens dem som man kan få ved retsmøder eller som kommer på telefonen uger efter er noget mere "velovervejede" af den som fremstiller truslen.

Men - dukker nogen nogensinde op på min dørtærskel eller kommer med så grove trusler at jeg reelt frygter det kan blive alvor, så bliver forholdet anmeldt øjeblikligt uden tøven og det vil ske hvergang.

Vores fag kan og skal ikke ligge under for trusler, uanset hvem der kommer med dem.