Hvidt pulver i Herning

Onsdag den 17. oktober modtog Herning Folkeblad et brev med hvidt pulver. Kontordamen viste det til chefredaktør Gorm Albrechtsen.

Onsdag den 17. oktober modtog Herning Folkeblad et brev med hvidt pulver. Kontordamen viste det til chefredaktør Gorm Albrechtsen.

"Vi kunne smide det i papirkurven, men vi stod altså i et lokale med tyve mennesker," forklarer chefredaktøren, der besluttede at ringe til politiet.

"Sandsynligheden, for at den globale terror ramte Europa gennem Herning Folkeblad, var ikke særlig stor," var vi enige om her på avisen, siger Gorm Albrechtsen.

Alligevel blev Gorm Albrechtsen og hans kollega sendt i bad, fik skiftet tøj og blev sendt på hospitalet for at få taget en prøve. Samtidigt blev hele bladhuset spærret af.

Men alle ansatte blev og fortsatte med at arbejde, og avisen udkom planmæssigt. Eneste forandring var, at besøgende ikke fik adgang til bygningen.

"En brevskriver skulle ikke stoppe dagens avis. Det ville vi ikke finde os i," siger chefredaktøren og fortæller, at politiet helst havde set, at alle havde evakueret bygningen.

"Det var vigtigt for os at tilkendegive, at vi ikke gik i panik." Ifølge ham pjattede redaktionssekretariatet så meget, at han truede dem med, at de ville blive trukket udenfor ligesom i USA og spulet med koldt vand.

"Vi var blandt de første mediehuse i Danmark, der modtog hvidt pulver. Jeg ved, andre redaktioner har holdt helt tæt, men vi var blandt de første, så vi kunne ikke fortie det. Det ville have sat gang i rygterne," mener Gorm Albrechtsen.
Selv om alle medarbejdere valgte at blive og arbejde, så var der nogen, der valgte at udskyde familiebesøg til børnebørnene og lignende til næste dag.

 

 

0 Kommentarer