Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:26 15.06.2021 Anna Sol Jørgensen

Fængslet journalist optræder igen på hviderussisk tv: ”Han bliver holdt som gidsel”

Den hviderussiske journalist og oppositionsaktivist Roman Protasevich, der sidder fængslet i Hviderusland, er igen blev vist frem på stats-tv.

Fremvisningen af den fængslede sker under protester fra den hviderussiske opposition, der mener, at den 26-årige bliver tvunget til at tale under massivt pres.

”Glem ikke, at han bliver holdt som gidsel. Og regimet bruger ham som trofæ,” skriver Franak Viacorka, som er rådgiver for den hviderussiske oppositionsleder, Svetlana Tikhanovskaya, på Twitter.

”Det er ikke en pressekonference, det er en scene i enten Kafka eller Orwell,” tilføjer han.

Roman Protasevich blev anholdt under dramatiske omstændigheder den 23. maj, hvor det fly, han var ombord på, blev tvunget til at lande i Hvideruslands hovedstad. Flere gange siden er han blevet sat foran rullende kameraer på hviderussisk stats-tv, hvor han har sagt, at han har det fint, og tilstået, at han har forårsaget skade på landet ved at opfordre til protester mod præsident Aleksander Lukasjenko.

Roman Protasevichs far har ved en tidligere tv-optræden sagt, at den fængslede er tydeligt presset, og at det ser ud til, at sønnens næse har været brækket under fængslingen.

SENESTE NYT

Flere nyheder