HVER TREDJE FORSVINDER

4-S samarbejdet bliver svækket alvorligt. Hver tredje medarbejder forsvinder efter besparelseskrav.

4-S samarbejdet bliver svækket alvorligt. Hver tredje medarbejder forsvinder efter besparelseskrav.

Efter et besparelseskrav på fire millioner kroner er tre medarbejdere på De tre Stiftstidender og JydskeVestkystens nyhedstjeneste i København, kaldet 4-S, blevet fyret, og tre andre har fået en fratrædelsesordning.
Dermed vil redaktionen fremover bestå af ti medarbejdere. Indtil for nylig var der 17. To stillinger er ikke blevet genbesat.
"Jeg synes, det er en meget trist beslutning," siger tillidsmand Helge Kierkegaard.
"Jeg havde hellere set en offensiv beslutning, hvor man udvidede 4-S, fordi den enkelte avis i samarbejdet kunne slippe billigere ved at samle nogle funktioner. Det har vi før gjort med succes."
Afskedigelserne kommer efter, at bestyrelsen i 4-S har besluttet at spare fire millioner kroner. Besparelsen sker, dels fordi regionalaviserne har dårlig økonomi, dels fordi der er stor risiko for, at Århus Stiftstidende træder helt ud af 4-S samarbejdet.
Chefredaktør Aage Lundgaard, der netop er ansat på 4-S efter 17 år som chef på det kriseramte Århus Stiftstidende, beklager, at det er nødvendigt med besparelserne.
"Men jeg forstår godt bestyrelsens beslutning."
Aage Lundgaard har besluttet, at de fyrede medarbejdere skal arbejde i hele opsigelsesperioden. Et utraditionelt krav, som de fyrede på Århus Stiftstidende for eksempel ikke er blevet mødt med.
Faglig sekretær i Dansk Journalistforbund Flemming Reinvard, der har været med til at forhandle om afskedigelserne på 4-S, undrer sig over, at medarbejderne i 4-S skal have dårligere vilkår end de fyrede på Århus Stiftstidende, som Lundgaard lige har forladt. En virksomhed i en mere alvorlig økonomisk krise.
"Man kan jo gisne om, at Aage Lundgaard har behov for at vise sig som stærk mand overfor de tidligere chefredaktørkolleger, der nu udgør hans bestyrelse. Men det er en ledelsesmæssigt dum beslutning," siger Flemming Reinvard.
Helge Kierkegaard synes også, det er en dårlig beslutning.
"Det er jo forskelligt, hvordan folk reagerer på en fyring, så jeg synes, det er meget usmart at forlange, at folk skal blive."
Den ene af de tre fyrede er vikar, og hans stilling, der løber indtil 1. november 2001, overtages af en anden af de fyrede, der hidtil har været fastansat.

0 Kommentarer