Hver sjette blev ringet op for tidligt på Panikdagen

Hver sjette SDU-studerende blev ringet op for tidligt på Panikdagen imod reglerne. »Intet system kan holde folk på måtten, hvis de er interesserede nok,« siger praktikkoordinator Pia Færing. DJ skælder ud.

Hver sjette SDU-studerende blev ringet op for tidligt på Panikdagen imod reglerne. »Intet system kan holde folk på måtten, hvis de er interesserede nok,« siger praktikkoordinator Pia Færing. DJ skælder ud.

Hver sjette journaliststuderende fra Syddansk Universitet blev ringet op af et medie på Panikdagen inden klokken 9.30, selv om det er forbudt ifølge reglerne. Det skriver de SDU-studerendes avis Lixen.

Lixen har lavet en rundspørge til de SDU-studerende, der var på Panikdagen. Og 17 % af de praktiksøgende skrev, at de blev kontaktet af medier på forhånd.

Praktikkoordinator Pia Færing mener, at det er umuligt at undgå snyd.

»Interessen for at indgå aftaler er stor fra begge sider. Intet system kan holde folk på måtten, hvis de er interesserede nok. Det er jo mennesker, vi har med at gøre,« siger praktikkoordinator Pia Færing.

Formanden for Praktikudvalget, Christian Kierkegaard, er tværtimod forbløffet.

»Det er noget nyt for mig, at der er medier, der kontakter de studerende på det tidspunkt. Jeg synes, det er et meget højt tal i den sammenhæng,« siger han.

Medierne må ikke ringe til de studerende før klokken 9.30, fordi de skal overholde de nye regler om et såkaldt 'læsevindue'. Det betyder, at praktikpladserne får udleveret ansøgninger klokken 8.00 og herefter har halvanden time til at læse dem grundigt igennem, inden de må tage kontakt til de studerende.

Den nye ordning med læsevinduet fik en flyvende start første gang, den blev brugt. 75 ud af 77 erklærede i evalueringer, at ordningen var tilfredsstillende.

Men hvis så mange medier snyder, kan hele den nye model være i fare, mener Henrik Bruun. Han er faglig konsulent i Dansk Journalistforbund og medlem af Praktikudvalget.

»Arbejdspladserne skal fandeme lade være med at ringe før klokken 9.30. Det er jo et system, der er afhængigt af, at dem, der er i systemet, har lyst til, at det bliver overholdt. Pointen med læsevinduet bliver undermineret, og så bryder diget sammen. Det kan sagtens blive konsekvensen,« siger Henrik Bruun til Lixen.

data_usage
chevron_left
chevron_right