Hver ottende uden plads på panikdag

Flere praktiksteder og praktikanter måtte tage hjem fra store-match-dag uden underskrevne praktikaftaler, men størstedelen fik en aftale i hus.

Flere praktiksteder og praktikanter måtte tage hjem fra store-match-dag uden underskrevne praktikaftaler, men størstedelen fik en aftale i hus.28 journaliststuderende, svarende til hver knapt hver ottende, stod uden praktikplads, da slut-hornet lød på DMJX til efterårets store-matchdag. Samtidig var ni praktikpladser ikke blevet besat.

Forklaringen er, at nogle studerende hellere tager et semesters orlov end en praktikplads, de prioriterer lavt. Det fortæller praktikkoordinator Pia Færing fra DMJX:

»Det er helt almindelig efter første runde. Vi har altid folk, der siger, at hvis ikke de kan få det de vil have, så vil de ikke have noget, men det er virkelig sjældent, at nogle tager orlov mere end en gang,« siger Pia Færing til journalisten.dk.

Og løbet er endnu ikke kørt for dem, der ikke fandt en plads i går.

»Der kommer også nye pladser inden praktikstart om to en halv måned, så hvis de 28 studerende er fleksible, så kan de alle sammen komme i praktik,« siger Pia Færing.

Hendes erfaring er dog, at kabalen ikke går helt op.

»Det er ikke almindeligt, at de fleksible, de vil hellere vente et semester og prøve igen næste,« siger Pia Færing.

Oddsene var fra starten i praktikstedernes favør, da der var 242 studerende konkurrerede om 220 pladser, men det er ikke et særsyn, siger Pia Færing. Hun forklarer, at man skal tilbage til 2008 i tiden før krisen rigtigt satte ind, for at finde eksempler på, at der var flere pladser end ansøgere.

Her kan du se, hvordan de studerendes ansøgninger fordelte sig.

0 Kommentarer