Hver fjerde fra Nyhedsavisen i nyt job

Ud af de 32 redaktionelle medarbejdere, der enten forlod Nyhedsavisen frivilligt eller blev fyret, har otte allerede fundet job.

Ud af de 32 redaktionelle medarbejdere, der enten forlod Nyhedsavisen frivilligt eller blev fyret, har otte allerede fundet job.

Det er gået hurtigt for mange af de tidligere ansatte på Nyhedsavisen med at komme i arbejde igen. Flere har ligesom tidligere journalist på Nyhedsavisens udlandsredaktion Sara Schlüter fået et nyt job, før de for alvor kom i gang med at søge.

Sara Schlüter blev ringet op torsdag d. 21. februar – dagen efter konvolutterne med fyringer og frivillige aftrædelsesordninger blev delt ud. Berlingske Tidendes netredaktion havde akut brug for et par hurtige hænder, og i dag – under to uger efter – har hun første dag i sit nye job.

»Det er jo fantastisk. Jeg har aldrig før prøvet at blive headhuntet på den måde. Jeg kunne måske godt have brugt at have slænget mig på sofaen, men det er nok mere tanken om det, for jeg var nok hurtigt blevet træt af det. Og det er super fedt, at det går godt for så mange,« siger Sara Schlüter.

Det kommer ikke som nogen overraskelse for karrierekonsulent i Dansk Journalistforbund, Mads Løkke Rasmussen, at det er gået hurtigt for mange af de fyrede og aftrådte med at finde arbejde.

»Når man bliver fyret som led i en massefyring, er det anderledes på den måde, at både omverden og en selv ved, at man ikke er fyret, fordi man er dum og doven,« siger han.

Derudover peger han på, at medarbejderne fra Nyhedsavisen helt fra begyndelsen har vidst, at de skulle videre igen til dels fordi projektet var usikkert, og til dels fordi alle var unge medarbejdere i begyndelsen af deres karriere.

»Vi har et jobmarked, der ikke kan garantere jobsikkerhed, men vi har også nogle medarbejdere, der ikke engang efterspørger det. Der har været meget få fra Nyhedsavisen, der har oplevet det identitetstab, hvor de er blevet sendt til tælling. Det har været helt anderledes ved fyringer i DR, hvor der er været folk, som er kommet i tvivl om, hvem de var,« siger Mads Løkke Rasmussen.

På Sara Schlüters facebookprofil ønsker en af hendes tidligere kollegaer hende tillykke med jobbet med ordene:

»Waaauw! Hvor er det flot gået, Sara! Det kan jo heller ikke nytte noget, at du kun skaffer andre folk jobs. Det er super velfortjent.« Sara Schüter har flere gange i løbet af de sidste to uger skabt kontakt mellem arbejdsgivere og tidligere kollegaer.

Og netop netværket fra Nyhedavisen tror Sara Schlüter på også vil være værdifuldt fremover både privat og professionelt.

»Når man får tilbudt noget, man ikke selv har mulighed for at sige ja til, så sender man det selvfølgelig videre. Vi har haft noget helt særligt på Nyhedsavisen. Vi har været en utroligt sammentømret gruppe, og derfor er man interesseret i, at det går godt for de andre,« siger hun.

Det er dog ikke alle, der har det som mål at komme i arbejde, så hurtigt som muligt. En del har benyttet sig af de tre måneders løn uden arbejde til at rejse, fortæller Sara Schlüter. Flere har Indien som deres mål.

0 Kommentarer