Hvad skal jeg lave, hvis jeg overlever?

Medarbejderne har givet ledelsen i DR frist til i morgen til at svare på spørgsmål om, hvordan DR skal fungere i fremtiden. Svarer ledelsen ikke, truer medarbejderne med at trække sig fra samarbejdsudvalgene.

Medarbejderne har givet ledelsen i DR frist til i morgen til at svare på spørgsmål om, hvordan DR skal fungere i fremtiden. Svarer ledelsen ikke, truer medarbejderne med at trække sig fra samarbejdsudvalgene.

Medarbejderne i DR vil gerne vide, hvordan deres arbejdsliv kommer til at forme sig fremover. Hvilke programmer skal der sendes, hvordan public service-forpligtigelserne skal overholdes, og hvordan man kommer hurdlen i henhold til de tekniske og administrative stillinger, der er forsvundet, til livs.

»Vi vil have indblik i, hvordan vi undværer de specialister, der er fyret. Især på kulturområdet ser det skidt ud, fordi dem med knowhow er væk. Og så vil vi gerne vide, hvad der skal ske med nyhederne, hvor der skal skæres ned i september,« siger journalistgruppens formand Steen Larsen.

Steen Larsen vil dog ikke sætte et minimumskrav for, hvor godt DRs ledelse skal svare fra sig. Det vigtigste er, at ledelsen tager behovet for at kommunikere videre i systemet alvorligt.

»Vi er blevet lovet, at det ville blive bedre, men er igen og igen blevet mødt med beklagelser fra ledelsen om den mangelfulde kommunikation. Det har folk svært ved at acceptere,« sige Steen Larsen.

288,5 millioner kroner skal der spares om året i DR, hvilket uundgåeligt vil føre til fyringer. Og samtidig med besparelserne er DR i gang med en kæmpe reorganiseringsproces, hvor cheflaget er blevet kastet op i luften.

»Der er så mange bolde i luften, at det er umuligt bare at overskue, hvad man selv gør, hvis man altså slipper igennem nåleøjet,« siger Steen Larsen.

Med hensyn til hvornår roen sænker sig over DR, ser Steen Larsen ikke lyst på den nærmeste fremtid.

»Jeg tror, folk bliver 'shellschocked' oven på fyringerne til september. Og der er stadig masser af forhindringer, der skal overvindes. Så det er svært at sige, og som det ser ud nu, skal der så lidt til, før den er gal igen«, siger Steen Larsen.

0 Kommentarer