Hvad skal der ske med mediestøtten?

Mediestøtteudvalget kalder i dag til høring for at få input til, hvordan mediestøtten skal udformes i fremtiden.

Mediestøtteudvalget kalder i dag til høring for at få input til, hvordan mediestøtten skal udformes i fremtiden.

6,4 milliarder kroner. Så mange penge er i spil, når Mediestøtteudvalget med Henning Dyremose i spidsen skal vurdere, hvordan den offentlige hjælp til danske medier skal skrues sammen. Mediehøringsudvalget har derfor kaldt til offentlig høring i dag i Eigtveds Pakhus i København.

Mediestøtten er blevet kraftig kritiseret for udelukkende at henvende sig til trykte medier, mens onlinemedier som for eksempel Avisen.dk eller Altinget.dk ikke modtager støtte. Derfor vil noget af diskussionen i dag handle om, hvorvidt mediestøtten skal gøres platformuafhængig.

»Vi skal ikke kun kigge på, hvor nyhederne kommer fra i dag. Vi skal også kigge på, hvor de kan komme fra i fremtiden. Og her synes jeg, den nuværende mediestøtte er med til opretholde en forældet forretningsform og blokerer for nye initiativer til at levere kvalitetsjournalistik til nettet,« sagde Ramus Emborg til Journalisten.dk da høringen blev annonceret.

Men det er ikke kun fra netmedierne, der kommer kritiske røster. Senest har JP/Politikens Hus meldt ud, at de sagtens kunne klare sig uden deres årlige distributionsstøtte på omkring 60 millioner kroner.

»Dem kunne vi godt leve uden, alt den stund, at vi havde et overskud på 267 millioner før skat,« sagde administrerende direktør Lars Munch til Politiken for nogle uger.

Mediestøtten koster årligt den danske stat omkring 6,4 milliarder kroner. Ud af det går lidt over en milliard kroner til fritagelse for moms, mens distributionsstøtten udgør omkring 340 millioner kroner.

0 Kommentarer