Hvad siger du til, at DR borer i sin egen fortid i “Jagten på de røde lejesvende”?

Jakob Thygesen, tilrettelægger på DR Historie og VidenskabJeg synes, at det er fint med noget selvransagelse og sundt, at vi er kritiske og selv producerer programmet.

Jakob Thygesen, tilrettelægger på DR Historie og Videnskab
Jeg synes, at det er fint med noget selvransagelse og sundt, at vi er kritiske og selv producerer programmet. Jeg laver historieprogrammer og har derfor brugt meget tid i arkiverne, så for mig var der ikke så meget nyt og overraskende i udsendelsen. Alle ved jo, at der var venstreorienterede medarbejdere i DR, og det var der vel også på mange andre medier dengang. Det nye og interessante for mig er, at man konfronterede nogle af de mennesker, som har lavet politisk journalistik.

Anne-Katrine Bondo, vært på DR Update
Jeg synes, det er interessant og relevant, for det er stadig et mærkat, som klistrer til DR. Da jeg begyndte på DR, sagde folk også, at jeg skulle ind til de røde lejesvende. Programmet viser, at der muligvis har været noget om snakken, men jeg synes slet ikke, at det politiske islæt eksisterer i dag.
Programmet giver især et interessant historisk perspektiv for den yngre generation, som ikke selv kan huske tiden, så vi får en forståelse af baggrunden for postulaterne i dag. Men det er kommet frem, at flere medvirkende føler, sandheden bliver fordrejet, og det er jo ærgerligt for programmet og dets troværdighed.

0 Kommentarer