Huffington Post i massiv satsning på dybdeborende journalistik

Det verdenskendte politiske nyheds- og blogsite The Huffington Post etablerer en helt ny fond med foreløbig 10 mio. kr. til dybdeborende journalistik. Den massive satsning sker i samarbejde med The Atlantic Philanthropies og andre donorer. (opdateret)

Det verdenskendte politiske nyheds- og blogsite The Huffington Post etablerer en helt ny fond med foreløbig 10 mio. kr. til dybdeborende journalistik. Den massive satsning sker i samarbejde med The Atlantic Philanthropies og andre donorer. (opdateret)

Mens alverdens aviser for øjeblikket er stærkt nødlidende eller må lukke, går det indflydelsesrige blogsite The Huffington Post nu imod tidens trend.

I samarbejde med the Atlanctic Philanthropies og flere andre donorer, vil websites sponsorere 10 faste dybdeborende journalister, som i første omgang skal begrave sig i historier om den amerikanske økonomi.

The Huffington Post Investigative Fund vil til en start have et budget på 1,75 mio. dollar – svarende til knap 10 mio. kroner.

"Det burde være nok til at ansætte 10 faste journalister, som hovedsageligt skal samarbejde med freelancere om artikler til Huffington," siger Arianna Huffington, der er ansvarshavende chefredaktør af The Huffington Post og en af sitets grundlæggere.

Det nye projekt er blandt andet etableret, fordi Huffington er dybt bekymret over udviklingen i mediebranchen, som især rammer dybdeborende journalistik. 

Satsningen sker i øvrigt i samarbejde med andre organisationer og grupper, der støtter grundig kvalitetsjournalistik – heriblandt the Institute for Justice and Journalism og the Center for Public Integrity.

The Huffington Post, der i dag har syv faste medarbejdere, rangerer i øvrigt som det 15. mest besøgte nyhedssite i verden, viser den seneste opgørelse fra Nielsen Online, skriver Poynter.

Dermed overgår Huffington Post BBC, men overhales til gengæld lige af Washington Post.

Det er i øvrigt ikke kun Huffington Post, der nyder godt af den økonomiske indsprøjtning fra nonprofit-donorer. Flere andre har for tiden glæde af filantropiske foretagender. Her fire eksempler:

Noget tilsvarende gælder desuden det koreanske nyhedssite, OhmyNews.com, som blev startet i 2000 med nogenlunde samme udgangspunkt som det nyeetablerede The Huffington Post Investigative FundOhmyNews har således betalte journalister og redaktører, som samarbejder med almindelige borgere (borgerjournalistik).

Læs også: Huffington Post Launches Investigative Journalism Venture

og: HuffPost Finally Liberates Journalism with Investigative Fund

samt: Blog-dronningen Huffington

0 Kommentarer