Huffington-bloggere vil have del af kagen

En gruppe bloggere på webavisen Huffington Post har sagsøgt den tidligere ejer Arianna Hiffington for 105 millioner dollars i raseri over at være blevet brugt som gratis arbejdskraft.

En gruppe bloggere på webavisen Huffington Post har sagsøgt den tidligere ejer Arianna Hiffington for 105 millioner dollars i raseri over at være blevet brugt som gratis arbejdskraft.

Op mod 9000 mennesker har ulønnet skrevet indlæg til Huffington Post og har således været medvirkende til webavisens store succes. Men i det øjeblik, ejeren – Arianna Huffington samt AOL – sælger foretagendet og tjener 315 millioner dollars, kommer de frivillige bidrag pludselig til at fremstå som udnyttelse af gratis arbejdskraft.

Det mener Jonathan Tasini, forfatter og fagforenings-aktivit, der står i spidsen for den gruppe af vrede Huffington-bloggere, der nu sagsøger Arianna Huffington og AOL. Kravet på 105 millioner dollars bygger ganske enkelt på, at de som arbejdskraft har fortjent en bid af kagen.

»Huffington-bloggere har dybest set optrådt som moderne slaver på Arianna Huffingtons plantage,« siger Tasisni ifølge den britiske avis Guardian.

I en udtalelse på sit website afviser Huffington Post anklagerne som grundløse, og siger videre at "vores bloggere gør brug af vores platform for at sikre, at deres ideer og synspunkter bliver set af så mange som muligt. Det er det samme, der får en masse mennesker til at optræde i tv-shows – at komme ud med deres meninger til så stort et publikum som muligt".

Arianne Huffington har tidligere udtalt, at der bør være en skarp skelnen mellem dem, der arbejder for et medie, og dem, der blogger for et medie.

Jonathan Tasini er imidlertid rasende og lover Huffington en indædt kampagne. Han får i sagen juridisk vejledning fra advokatfirmaet Kurzon Strauss i New York.

0 Kommentarer