Hovednavn på årets Fagfestival udgår

Et af det 20. århundredes største taleskrivere og Kennedys nærmeste rådgiver, Ted Sorensen, er død. Årets Fagfestival går dermed glip af en af sine hovedtalere.

Et af det 20. århundredes største taleskrivere og Kennedys nærmeste rådgiver, Ted Sorensen, er død. Årets Fagfestival går dermed glip af en af sine hovedtalere.

Præsident John F. Kennedys nærmeste rådgiver, Ted Sorensen, døde søndag aften efter en hjerneblødning. Hans biografi udkommer på dansk i morgen tirsdag, og han skulle have været til Danmark i den kommende uge, hvor der var lagt et omfattende program. 82-årige Ted Sorensen skulle blandt andet have mødt Uffe Ellemann-Jensen og været hovedtaler på Fagfestival 2010.

Kommunikationschef i Dansk Journalistforbund Esben Ørberg beklager bortfaldet af en af årets største navne, men han fik allerede meddelelsen om, at Ted Sorensen var indlagt, i sidste uge og har dermed haft god tid til at sadle om.

»Hans nærmeste havde godt nok håbet, at vi ville kunne have lave en skype eller videolink med os, men han kom aldrig til bevidsthed igen,« siger Esben Ørberg.

En af de sidste, der fik et interview med Ted Sorensen, var den danske freelancejournalist Jesper Skov til DJØF-bladet. Her fortalte Ted Sorensen, at han mente, at George W. Bush underminerede samtlige værdier, som Kennedy stod for.

Der er forskellige andre ting i støbeskeen til festivalen. Der er blandt andet planlagt en seance med titlen 'Off The Record' med Kurt Lassen og Kurt Strand.

»Selvfølgelig er den nyeste sag med Kurt Lassen bog om Kenneth Plummer en af de sager, som vil bliver diskuteret, men det kommer til at handle helt generelt om, hvad det egentlig er, vi aftaler,« siger Esben Ørberg.

0 Kommentarer