Hovedkanal kan koste TV 2 livet

Selv om TV 2 opskriver forventninger til 2008, er det grundlæggende problem intakt. Hovedkanalen er i så dårlig forfatning, at den kan tage livet af hele koncernen, skriver Børsen.

Selv om TV 2 opskriver forventninger til 2008, er det grundlæggende problem intakt. Hovedkanalen er i så dårlig forfatning, at den kan tage livet af hele koncernen, skriver Børsen.

Det er adm. direktør Merete Eldrup, der selv fremsætter dommedagsprofetien. Til dagbladet Børsen siger hun:

»Vores hovedkanal vil generere større og større underskud, og der er ingen bund under den.«

Med andre ord har TV 2 brug for at få helt nye vilkår at fungere på. Et synspunkt, hun allerede fremsatte i weekenden over for Journalisten.dk, hvor hun gjorde det klart, at alt er i spil – selv folks job.

Og selv om TV 2 netop har opskrevet forventningerne til indtjeningen i år, så er det alligevel ikke nok. For tallene blinker stadig rødt på bundlinjen, og det vil de blive ved med, hvis hovedkanalen kører videre som nu – uden ændringer.

Som allerede nævnt overvejes det blandt andet derfor at indføre brugerbetaling, sælge et af hovedsæderne i København eller Odense, stoppe for filmstøtten på 68 mio. kr., sælge sendenet, indføre reklameafbrydelser midt i film og muligvis også en helt ny fyringsrunde:

»Jeg vil ikke fremhæve enkelte forslag på nuværende tidspunkt. Vi har en bruttoliste, hvor alt er på tale. Også brugerbetaling og salg af et af hovedsæderne har været nævnt. Jeg afviser ikke noget. Alt, hvad vi kan komme i tanke om, står på den bruttoliste,« sagde Merete Eldrup til Journalisten.dk i søndags.

Professor ved Århus Universitet Frands Mortensen vurderer, at TV 2 direkte vil gå konkurs, såfremt man ikke griber ind. Et scenarie, han dog tvivler stærkt på.

»Jeg gad godt se den politiker, der tør lade TV 2 gå konkurs. Det er der ingen, der er interesserede i. Heller ikke EU, så jeg tror, man vil gøre alt, hvad man kan for at strække sig selv og juraen i alle tænkelige retninger,« siger han til Børsen.

Læs også dagens leder i Ekstra Bladet: Krisen kradser også på Kvægtorvet

0 Kommentarer