Hovedbestyrelsen giver 3,5 mio. til DJ’s hjemmesider

Det er alt for svært at finde rundt på journalistforbundet.dk. Halvdelen af de besøgende er så kort tid på sitet, at de enten ikke finder det, de leder efter, eller er gået forkert. Nu skal en stor bevilling rydde op. Projektet åbner også for en reduktion i antallet af DJ-sites. I dag er der 27

Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund besluttede mandag at bevilge 3,5 millioner kroner til en modernisering af forbundets hjemmeside med planlagt lancering om et år.

DJ-formand Lars Werge forklarede, at bevillingen til en ny webløsning var en opfølgning på en beslutning, der allerede var truffet i den tidligere hovedbestyrelse.

»Det handler om, at vi skal give en hulens masse penge. Men det belaster os ikke lige nu. Det er inden for den økonomiske ramme, og det bliver fordelt over de næste fem år,« forklarede han.

”En kraftig oprydning”

En analyse af journalistforbundet.dk viser, at sitet i dag består af i alt 10.000 sider. Alligevel har mange brugere svært ved at finde det, de leder efter.

Planen er at gennemføre "en kraftig oprydning i indholdet", fremgår det af indstillingen til HB.

»Der er for mange sider og for meget tekst. Det hele står der, men det er ikke nemt at finde," forklarede Lars Werge.

Ikke givet, at alle sites består

Dansk Journalistforbund har i dag i alt 27 websites. Men det tal kan meget vel falde betydeligt. I oplægget til beslutningen fremgik det nemlig, at det ikke er givet, at for eksempel kommunikationen.dk, fagfestival.dk eller hjemmesider for kredse og grupper, der ikke ønsker det, fortsætter i fremtiden.

”Det koster mange ressourcer at vedligeholde de mange sites – til frustration for både redaktører og brugere,” står der i den skriftlige indstilling.

De kredse og grupper, der ikke har de nødvendige ressourcer, kan i stedet vælge at få en underside på journalistforbundet.dk.

Det er planen, at de tekster, som ikke længere skal optræde på journalistforbundet.dk, flytter over på et ekstranet forbeholdt DJ-medarbejdere og tillidsrepræsentanter.

Planen omfatter ikke Journalisten, der redigeres uafhængigt af DJ's politiske system.

Præciseret klokken 16.48: Overskriften lød "Hovedbestyrelsen giver 3,5 mio. til journalistforbundet.dk". Men projektet omfatter ikke kun journalistforbundet.dk – selv om det er den primære platform både nu og i fremtiden – men også en række andre DJ-sites, som det også fremgår af artiklen.

0 Kommentarer