Horsens Folkeblads medarbejdere kæmper for færre fyringer

Forhandlingerne om fyringer på Horsens Folkeblad er i fuld gang. Der skal spares seks fuldtidsårsværk på redaktionen. Tillidsmanden kæmper for at få antallet af fyringer ned. Det er ellers kun tre måneder siden chefredaktøren kaldte avisen »dagbladenes stenrige oldermand«.

Forhandlingerne om fyringer på Horsens Folkeblad er i fuld gang. Der skal spares seks fuldtidsårsværk på redaktionen. Tillidsmanden kæmper for at få antallet af fyringer ned. Det er ellers kun tre måneder siden chefredaktøren kaldte avisen »dagbladenes stenrige oldermand«.

Der skal spares 5,6 millioner kroner. Så kontant var meldingen fra bestyrelsen til ledelsen på Horsens Folkeblad i maj. Målet er, at den 'primære drift' skal give overskud, det vil først og fremmest sige selve Horsens Folkeblad. Derudover er der nogle ugeaviser.

Medarbejderne har siden den første melding i maj fået besked på, at de tre millioner skal findes på redaktionen. Siden har ledelsen ved alternative besparelser fået kravet ned på 2,6 millioner kroner på redaktionen.

De 2,6 millioner kroner på redaktionen svarer omregnet til seks fuldtidsstillinger ud knap 50 redaktionelle medarbejdere i alt, oplyser tillidsmand Thomas Schütt til Journalisten.dk.

Ledelsen og medarbejderne har i første omgang frem til 15. juni til at finde alternativer til fyringer. Foreløbig er der fundet ét stillingsnummer ved at nedlægge to praktikantstillinger og medarbejderne har fået mulighed for at melde sig til en frivillig fratrædelse, hvor ledelsen dog ikke har villet oplyse vilkårene, som er til individuel forhandling.

Tillidsmand Thomas Schütt ønsker ikke, at kommentere andre konkrete punkter i forhandlingerne med ledelsen.
"Vi er stadig forundrede over det store sparekrav, men vi synes, at ledelsen går konstruktivt ind i forhandlingerne om alternativer til fyringer, så vi håber det bedste, selv om det bliver svært at undgå fyringer," siger Thomas Schütt.

En af grundene til, at sparekravet kommer som en overraskelse for medarbejderne, er et interview med avisens chefredaktør, Jens Bebe, der blev bragt i Børsen for omtrent tre måneder siden.
»Vi har i dag en pæn egenkapital, så vi kan træffe langsigtede beslutninger,« sagde Jens Bebe blandt andet til Børsen, som kaldte ham »dagbladenes stenrige oldermand«.

Jens Bebe understregede også, at en af årsagerne til, at Horsens Folkeblad ikke har været igennem store nedskæringsrunder, er, at de »ikke vil svække det journalistiske indhold«.
»Vi laver ikke avis for at tjene penge. Vi tjener penge for at lave avis. Det er en underskudsforretning at udgive dagblad,« sagde Jens Bebe til Børsen.

Jens Bebe er også formand for Danske Dagblades Forenings bestyrelse. Han ønsker hverken at kommentere forhandlingerne mens de står på eller sine tidligere udtalelser til Børsen.

0 Kommentarer