Horsens Folkeblad kalder K2-næse for pladder

I tirsdags uddelte kvindenetværket K2 priser og næser. De gik til Weekendavisen og Horsens Folkeblad. Chefredaktøren for Horsens Folkeblad kalder det en gang pladder i den nyeste udgave af fagbladet Journalisten.

I tirsdags uddelte kvindenetværket K2 priser og næser. De gik til Weekendavisen og Horsens Folkeblad. Chefredaktøren for Horsens Folkeblad kalder det en gang pladder i den nyeste udgave af fagbladet Journalisten.

Formanden for Danske Dagblades Forening, Jens Bebe, er årets modtager af den såkaldte K2-næse. Prisen uddeles af kvindenetværket K2, og Jens Bebe modtager næsen, fordi han som administrerende direktør og chefredaktør for Horsens Folkeblad ikke har kvinder ansat i den redaktionelle topledelse – direktører, chefredaktører eller redaktionschefer.

Jens Bebe mener, at K2’s tal er ramt helt ved siden af.
»Jeg synes, det er en gang pladder. Dårlig research. Man har slet ikke kigget på, hvordan hierarkiet er bygget op på avisen, Vi er et lille bladhus, og vi slynger ikke om os med fine redaktørtitler. Der er faktisk slet ikke nogen med titlen ‘redaktionschef’ på Horsens Folkeblad,« siger Jens Bebe til fagbladet Journalisten, som udkommer i denne uge.

Han henviser til, at avisens største redaktion, Horsens-redaktionen, har en kvindelig leder, der har et stort ansvar og 14-15 medarbejdere. I alt er to ud af seks redaktioner ledet af kvinder. Ifølge Jens Bebe er der blot tre personer i ledelsen på Horsens Folkeblad.

Næserne uddeles på baggrund af undersøgelsen blandt 36 mediearbejdspladser og indstillinger fra kvindenetværkets medlemmer.

Den positive K2-pris gik til Weekendavisen. Ud over chefredaktør Anne Knudsen er fem ud af syv redaktører på Weekendavisen kvinder. Anne Knudsen har dog ikke forfremmet kvinderne på grund af deres køn, siger hun.

»Jeg har bare forfremmet de dygtigste. Jeg tror ikke, at talent er fordelt efter kromosom, og det har ikke været mit ideal, at kvinder skal dominere i ledelsen. Faktisk synes jeg, at køn er uvedkommende, fordi mennesker er så forskellige,« forklarer hun.

Årets K2-undersøgelse viser, at der er 26 procent kvindelige ledere på mediearbejdspladserne. Det er præcis det samme tal som for to år siden.

Anne Knudsen og Jens Bebe vidste kun, at de var nominerede til priserne, da denne artikel blev lavet. Ikke at de havde modtaget dem.

2 Kommentarer

Kristian Hansen
11. NOVEMBER 2010
Re: Horsens Folkeblad kalder K2-næse for pladder

Titler giver man jo til enhver . se bare Politiken, her vrimler det jo med redaktører for snart sagt alt. titler er ikke vigtige -udover nogen jo elsker at smykke sig med dem..

Marianne Søndergaard
5. NOVEMBER 2010
Re: Horsens Folkeblad kalder K2-næse for pladder
Lidt tankevækkende er det jo, at den tidligere leder af redaktionen i Horsens havde titel af redaktionschef - dengang vedkommende var en mand:-)