search

Hornsleths kunstneriske nulpunkt

Var man i tvivl om, hvorvidt provokunstneren Kristian Hornsleth var hulemand aldeles uden finger på tidens puls, så er tvivlen gjort til vished i dagens Politiken.  

Var man i tvivl om, hvorvidt provokunstneren Kristian Hornsleth var hulemand aldeles uden finger på tidens puls, så er tvivlen gjort til vished i dagens Politiken.

Her benytter han nemlig det ældste mandekneb ever som payback for en kritisk artikel, kulturjournalist Camilla Stockmann har tilladt sig at skrive om Hornsleths managementfirma, The Ivy. Han billedmanipulerer hendes ansigt ind i en pornografisk gangbang-setting, hvor hun får den bagfra, mens to herrer i baggrunden gør sig klar til at cumshotte hende.

Hornsleths egen kommentar til billedet er, at han "vil udstille, at Camilla Stockmann aldrig selv mener noget i sine artikler, men kun skriver hvad andre siger". Men skåret ind til benet er hans visuelle budskab naturligvis snarere, at Stockmann er en 'luder', og intentionen er – i al sin infantilitet – at lukke munden på hende.

Hvordan man end vender og drejer sagen, gør Hornsleth imidlertid regning uden vært:

For det første får offentligheden nu en ekstra chance for at læse Stockmanns kritiske artikel, for Politiken linker til den i dagens onlineudgave. For det andet udstiller han, at han ikke kender forskel på kunstkritik og kulturjournalistik. For det tredje er det muligt, at billedet momentant gør nas på Stockmann, men en langvarig disciplinering af hendes pen skal Kristian Hornsleth ikke regne med. I 2009 lukker man nemlig ikke kæften på en kvindelig journalist ved at miskreditere hende seksuelt.

Næh, hvis Kristian Hornsleth i de kommende dage vil redde den rest af kunstnerisk anerkendelse, der måtte være tilbage efter dagens visuelle stunt, så stiller han op til det interview, Camilla Stockmann gentagne gange har forsøgt at få i stand for at få hans kommentar på kritikken i hendes artikel.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen