Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:40 04.08.2021 Anna Sol Jørgensen

Hongkong-medie flytter sin redaktion til Singapore

Nyhedsmediet Initium, der har haft base i Hongkong, flytter redaktionen til Singapore i protest mod den kinesiske sikkerhedslovgivning.

Det skriver Hong Kong Free Press.

Initium blev grundlagt i 2015 og dækker både Hongkong, Kina og Taiwan og har mere end 60.000 abonnenter.

“Vejen til frihed er lang, og det er her, vi starter. Det var det løfte, vi gav jer for seks år siden. I løbet af de seks år er vejen til frihed blevet mere udfordrende. Vi tror på, at så længe vi kan samle frihedens brikker i vores hjerter, så vil vil være i stand til at nå et større og frit område, hvor end vi så befinder os,” skriver Susie Wu, administrerende direktør for Initium, til Hong Kong Free Press.

Initium er det første medie, der flytter ud af Hongkong, efter at sikkerhedsloven trådte i kraft sidste år. Sikkerhedsloven har i løbet af det seneste år vist sig at gøre det langt sværere at bedrive kritisk journalistik i Hongkong. Den regeringskritiske avis Apple Daily blev i juni tvunget til at lukke, efter at flere chefer på avisen og i mediekoncernen blev anholdt efter sikkerhedsloven.

Cheferne blev sigtet for at have samarbejdet med udenlandske kræfter i forbindelse med flere artikler, og mediehusets midler blev indefrosset, hvilket gjorde det umuligt at udbetale medarbejdernes løn og betale for printomkostninger.

SENESTE NYT

Flere nyheder