Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:12 28.06.2021 Anna Sol Jørgensen

Hongkong-medie fjerner tidligere debatindlæg i frygt for sikkerhedsloven

Det prodemokratiske Hongkong-medie Stand News sletter midlertidigt alle tidligere debatindlæg og kommentarer, der har været bragt på mediets hjemmeside, i frygt for, at de kan have været i strid med Kinas sikkerhedslov.

Meldingen om selvcensur kom fra mediet selv i aftes, skriver Politiken og flere internationale medier.

Trækket fra Stand News kommer, efter at det store prodemokratiske medie Apple Daily de seneste uger er blevet lammet efter en politiaktion på avisen. Under aktionen blev flere ledende medarbejdere anholdt og sigtet efter Kinas sikkerhedslov. Det betyder, at alle avisens midler er blevet indefrosset, og avisen er derfor blevet nødt til at lukke, fordi der hverken er penge til print eller drift af avisen.

Stand News frygter, at mediet vil lide samme skæbne som Apple Daily og har derfor lukket for brugeres betalinger til mediet, så deres penge ikke går til spilde.

Hongkongs leder, Carrie Lam, forklarede i sidste uge, at det ikke er et problem i sig selv, at et medie kritiserer selvstyrets regering.

”Men eftersom målet er at opildne til aktiviteter, som undergraver regeringen, er det selvfølgelig noget helt andet,” sagde hun efter aktionen mod Apple Daily.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder