Holstebro, Struer og Lemvig får ny chefredaktør

Den tidligere DR Midt & Vest-journalist, Hans Krabbe, er udnævnt til at stå i spidsen for de tre vestjyske mediehuse. Målet er at udvikle Holstebro, Struer og Lemvig i endnu mere lokal retning ved at satse på klassisk journalistik.

Den tidligere DR Midt & Vest-journalist, Hans Krabbe, er udnævnt til at stå i spidsen for de tre vestjyske mediehuse. Målet er at udvikle Holstebro, Struer og Lemvig i endnu mere lokal retning ved at satse på klassisk journalistik.

Hans Krabbe afløser chefredktøren gennem 34 år, Erik Møller, der i januar gennemførte en ny, stor redaktionel satsning, der gjorde dagbladene endnu mere lokale, og gav Struer sit eget dagblad. Området består således nu af dagblade i både Struer, Holstebro og Lemvig.

Og Berlingske Lokale Medier sætter nu yderligere fart på udviklingen af områdets medier, siger Dorthe Carlsen, ansvarshavende chefredaktør for Berlingske Lokale Medier.

"Vi har allerede udviklet vores medier meget, og har blandt andet genoplivet dagbladet i Struer. Men vi må ikke gå i stå. Hans Krabbe kommer med et stort lokalkendskab og et kæmpe netværk opbygget gennem mange år. Hans har den helt rette energi, de rigtige idéer og et ualmindelig stort drive," siger Dorthe Carlsen i en pressemeddelelse.

Den 49-årige Hans Krabbe trådte sine første journalistiske skridt på netop Dagbladet Holstebro Struers redaktion i Struer. Først som ufaglært sportsjournalist fra 1987-89, hvorefter han startede på journalistuddannelsen og i den forbindelse vendte tilbage til dagbladet som journalistpraktikant.

Efter endt uddannelse blev han kendt i regionen gennem sin rolle som nyhedsvært og reporter på DR Midt & Vest og DR Sporten. Han har i alt været 13 år i DR.

De seneste fem år har Hans Krabbe været partner i kommunikationsbureauet NewsRoom med redaktion i Ikast. Her har han både bedrevet klassisk journalistik, men også planlagt events og arbejdet med strategisk rådgivning og sparring for store midt- og vestjyske kunder som FC Midtjylland, Herning Kommune, Færch, Ringkjøbing Landbobank, Nupark Innovation samt turistbureauerne i Lemvig og Struer.

"Dagbladet Holstebro Struer var i sin tid årsagen til, at jeg blev journalist, så det er en cirkel, der sluttes. Det føles godt. Jeg kommer til tre aviser, der er i god gænge. Men vi skal betyde endnu mere lokalt. Det skal ske gennem klassisk journalistik, hvor ingen slår os, og så skal vi gå forrest, når resten af verden skal vide, at Holstebro, Struer og Lemvig er livskraftige samfund med tro på fremtiden," siger Hans Krabbe og fortsætter:

"Vi får ikke fremtiden foræret men skal selv skabe den. Her har mediehusene både et ansvar og masser af muligheder i samspil med det samfund, vi er vævet ind i. Det er min egn. Jeg glæder mig til at slå et slag for den," siger Hans Krabbe.

Hans Krabbe tiltræder 1. september 2011.

0 Kommentarer