Hollywood-strejke ændrer medievaner

Den omfattende strejke blandt mere end 12.000 manuskriptforfattere i USA kan nu aflæses direkte i medieforbruget. Omkring 35 pct. af amerikanerne har fået helt nye vaner.

Den omfattende strejke blandt mere end 12.000 manuskriptforfattere i USA kan nu aflæses direkte i medieforbruget. Omkring 35 pct. af amerikanerne har fået helt nye vaner.

Det er World Screen, der bringer opgørelsen, som viser tydelige ændringer i medieforbruget. Ifølge en rapport fra konsulentfirmaet Interpret ser godt 27 pct. nu mindre fjernsyn end tidligere. Mange seere skifter i stedet til videospil og dvd.

Undersøgelsen underbygger, at manuskriptforfatternes strejke har direkte indflydelse på amerikanernes indtagelse af medieprodukter. Og hele 94 pct. er bekendt med strejken blandt "Writers Guild of America".

Det er dog kun 55 pct., som er bekendt med strejkens temaer. Blandt disse siger 56 pct, at de støtter forfatterne, syv pct. støtter derimod producenterne, og 37 pct. støtter ingen af parterne.

Storforbrugere af tv – hvilket i USA vil sige personer, som ser tv mere end 21 timer om ugen – er hårdest ramt af strejken. Her er det 32 pct., som oplyser, at de ser mindre tv fra de store netværksstationer. Den store vinder er til gengæld dvd, med et større dvd-forbrug hos 43 pct. af de medvirkende i undersøgelsen. Endelig oplyser 26 pct., at de læser mere, og 23 pct. ser flere tv-shows på dvd.

Interprets undersøgelse er gennemført online blandt 1.013 repræsentativt udvalgte i alderen 18-49 år.

Yderligere resultater kan læses her i Hollywood Reporter samt i Hollywood Industry.

DJ har tidligere valgt at støtte danske manuskriptforfattere, som rammes af strejken. Læs her.

0 Kommentarer