Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad fusionerer

To dagblade nedlægges og bliver til et, når Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad efter sommerferien bliver slået sammen. Fire skal fyres (opdateret).

To dagblade nedlægges og bliver til et, når Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad efter sommerferien bliver slået sammen. Fire skal fyres (opdateret).

I aftes besluttede A/S Medieselskabet Nordvestsjællands bestyrelse at nikke ja til et helt nyt dagblad til læserne i Nordvestsjælland. Og til nedlæggelsen af Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad, skriver Nordvestnyt.dk

Redaktionelt skal fire ud af i alt omkring 45 redaktionelle medarbejdere i Medieselskabet Nordvestsjællands fyres. Tillidsfolkene har fået 14 dage til at finde alternative besparelser, men tillidsrepræsentant på Kalundborg Folkeblad Allan Rasmussen forventer, at det hele bliver afgjort allerede inden påske. Han siger, at Medieselskabet stort set har været ramt af besparelser i forbindelse med hvert kvartalsregnskab.
»I alt er 20 procent af de redaktionelle medarbejdere væk, mens vi har oplevet, at ledelsen er gået fri af besparelser,« siger Allan Rasmussen.
Ved den aktuelle sparerunde er to ud af fire direktionsmedlemmer dog også blevet opsagt.

Administrerende direktør Mogens Flyvholm tror, at læserne af det nye dagblad vil få endnu mere lokalt læsestof, end de får i de to dagblade.
»Vi er en stærk lokal medievirksomhed, med et dagblad, en netavis til de hurtige nyheder, seks distriktsaviser, der kommer ud til alle med hyperlokalt stof, kan vi nå alle borgere i Nordvestsjælland,« siger han til Nordvestnyt.dk.

Det ligger ikke i kortene, at de to aviser får en ny fælles hovedredaktion. Hvis folk skal flytte rundt mellem redaktionerne, er det for at få sparerundens puslespil til at gå op.

Ejerkredsen i A/S Medieselskabet Nordvestsjælland består af en lang række lokale aktionærer, fra det gamle Holbæk Amts Venstreblad A/S Kalundborg Folkeblad A/S. I henhold til selskabets vedtægter er formålet at udgive de to dagblade Holbæk Amts Venstreblad, der historisk set har tilknytning til Det Radikale Venstre, og Kalundborg Folkeblad, der historisk set har tilknytning til partiet Venstre.
Nu er det op til generalforsamlingen den 4. maj at fuldføre beslutningen om fusionen.
(opdateret 16:00 med citat fra Allan Rasmussen)

2 Kommentarer

Annette Bentsen Holmes.
27. OKTOBER 2013
Jeg læste hverdag avisen over
Jeg læste hverdag avisen over min pc.Nu må jeg undværre det.
Selvom jeg bor i Vejle er jeg gammel Holbækker.Fulgte med i hvad der skete i Holbæk.
Tove Jensen
9. JULI 2013
Og....hvad kommer bladet så
Og....hvad kommer bladet så til at hedde???