search

Højtuddannede skruer ned for Facebook

Facebook er stadig det stærkeste website i Danmark, hvis man måler på tidsforbrug og sidehenvisninger. Og der kommer fortsat flere brugere. Men de højtuddannede - eliten - skruer nu ned for brugen af det sociale medie.

Facebook er stadig det stærkeste website i Danmark, hvis man måler på tidsforbrug og sidehenvisninger. Og der kommer fortsat flere brugere. Men de højtuddannede – eliten – skruer nu ned for brugen af det sociale medie.

Ifølge en beregning, som Foreningen af Danske Internetmedier (FDIM) samt researchfirmaet Gemius har lavet for Politiken, så begynder de danske Facebook-brugere at vise de første tegn på mæthed.

Det gennemsnitlige tidsforbrug er det seneste år gået ned med mere end 40 minutter om måneden – fra 10 timer og 6 minutter til 9 timer og 24 minutter.

Tidsforbruget stiger dog stadig blandt de lavtuddannede, mens de højest uddannede nu skruer markant ned. Brugere med kortere eller længere videregående uddannelser har således mindsket det månedlige forbrug med 50 min. i gennemsnit, mens brugere med studentereksamen som højeste uddannelse har mindsket deres forbrug af Facebook med to timer og 40 min. om måneden.

I den anden ende af skalaen er forbruget af Facebook steget med en halv time blandt de danskere, der kun har en eksamen fra folkeskolen eller en erhvervsfaglig grunduddannelse, skriver Politiken i dag.

Tallene fra FDIM og Gemius er baseret på 7.000 repræsentativt udvalgte danske internetbrugere.

Kommentarer
2
Lotte Keinicke
15.03.11 11:14
Re: Højtuddannede skruer ned for Facebook
Vil bare lige henvise til denne blog: Eliten bruger nu mindre tid på kildekritik; http://www.lemberg.dk/eliten-bruger-nu-mindre-tid-pa-kildekritik/
Fremhævet af Journalisten
Lisbeth Scharling
16.03.11 12:46
Re: Højtuddannede skruer ned for Facebook

Gemius måler ikke det Facebook-forbrug, der foregår via applikationer på smartphones som f.eks. iPhone og Android - apropos linket i bunden af artiklen: https://journalisten.dk/node/12581

Det er således ikke utænkeligt, at højtuddannede blot har flyttet en stor del af forbruget.

 

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen