Højreorienteret wiki-side går til angreb på Obama

I skoven af nye wiki'er har en republikansk gruppe med tilknytning til Karl Rove nu oprettet en, der skal granske Obamas administration.

I skoven af nye wiki'er har en republikansk gruppe med tilknytning til Karl Rove nu oprettet en, der skal granske Obamas administration.

Konceptet bag WikiLeaks og Wikipedia skal nu direkte bekæmpe den amerikanske præsident, Barack Obama. Wikicountability.org gik i luften sidste uge, skriver New York Times og tilføjer, at det lader til at være et tidligt forsøg på at bruge ideen bag WikiLeaks til et målrettet politisk formål.

Siden vil samle aktindsigter, som gransker Obamas administration, og bringe artikler, der analyserer dem. Indtil videre kan man blandt andet finde en liste over fagforeningsledere, der i 2009 mødtes med USA's arbejdsminister, Hilda Solis, og et dokument med produktionsomkostningerne for en Medicare-reklame.

Initiativtageren bag siden hedder Steven J. Law og er formand for den konservative politiske gruppe Crossroads GPS. En gruppe, som George Bush's tidligere rådgiver Karl Rove var med til at starte op, da han forlod Det Hvide Hus i 2007. Steven J. Law fortæller til New York Times, at det ikke var svært at finde folk til at hjælpe med Wikicountability.

"WikiLeaks har åbenlyst et dårligt brand blandt konservative," siger han til New York Times.

Men selv om ideen ligesom med WikiLeaks er, at man kollektivt samler informationer, så gør Wikicountability en del for ikke at blive sat i samme bås. På hjemmesiden fremgår det for eksempel , at politikken er "ikke at anmode om eller bevidst acceptere offentliggørelse af dokumenter, som afslører oplysninger, der er klassificeret, lovligt beskyttet eller omfattet af lovbestemte undtagelser under Freedom of Information Act".

Det er heller ikke alle, der kan uploade dokumenter og artikler til hjemmesiden. Meget mod tankegangen med wiki'er skal man anmode om medlemskab først. Wikipedias ansigt udadtil, Jimmy Wales, er over for New York Times kritisk over for sidens brug af wiki-navnet:

"Jeg har intet problem, hvis opstartsprocessen er lukket, men hvis de ikke har tænkt sig at åbne siden til offentligheden, så er det ikke en wiki i ordets sande betydning," siger Jimmy Wales til New York Times.

Læs hele artiklen her

1 Kommentar

Anders Hvid
6. APRIL 2011
Re: Højreorienteret wiki-side går til angreb på Obama

Undskyld jeg sprøger: Men hvad kvalificerer denne artikel til journalisten.dk? Spændende nyhed, javist, men er dette stedet, hvor man skal bruge kræfter på at "lave"/omskrive historier om en politisk aktion - som sikkert også kun få opmærksomhed, fordi den er rettet mod helten Obama....

E