search

Hørte jeg rigtigt, Inger Støjberg?

Mogens Blicher Bjerregård, Formand for DJ og AJKS

Mogens Blicher Bjerregård, Formand for DJ og AJKS

Hørte jeg virkelig rigtigt? Omtalte beskæftigelsesminister Inger Støjberg virkelig a-kasserne som det fine selskab, da hun fredag i forbindelse med indgåelse af efterlønsforliget optrådte i Deadline på DR2?

Jo, hun gjorde. Her sagde hun, at hvis man var berettiget til at komme lidt tidligere på pension, altså uden for efterlønsordningen, ja så behøvede man ikke være medlem af det fine selskab i a-kasserne. Det er jo rystende, at en beskæftigelsesminister med et meget stort ansvar for Den Danske Model, som betragtes som en af de største succeshistorier i europæisk arbejdsmarkedspolitik, kan finde på at omtale a-kasserne på den måde. A-kasser, som udfører en af de fornemste opgaver for det danske arbejdsmarked. A-kasserne er i allerhøjeste grad med til at sikre, at det sikkerhedsnet, der er spændt ud under de erhvervsaktive danskere, er tilstrækkeligt fintmasket. Det er i sig selv en meget stor opgave med de stadig stramninger, der kommer af dagpengene og nu også efterlønsordningen.

Inger Støjberg, regeringen, Folketinget og alle danskerne er altså dybt afhængige af et velfungerende a-kassesystem, hvor de enkelte a-kasser kender medlemmerne og deres arbejdsområder, og hvor a-kasserne udgør et forsikringssystem, hvor den enkelte også har et ansvar både over for sig selv og over for samfundet. Må jeg bede om en smule ydmyghed over for de mange a-kasser, der yder en kæmpe indsats i disse år, hvor stramning følger stramning.

Men, jeg har måske helt ikke forstået retorikken og burde måske på mine medlemmer i AJKS's vegne være stolt over, at vi er et fint selskab. Og så ser jeg da i øvrigt frem til, at både det offentlige og det private arbejdsmarked med den nye efterlønsordning vil sørger for gode og spændende job, så medlemmerne fra mit fine selskab kan regne med beskæftigelse helt frem til pensionsalderen.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen