Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:17 30.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Højere kontingent splitter toppen af Dansk Journalistforbund

Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund kan ikke blive enig om at fremsætte et forslag om at hæve kontingentet med 10 kroner om måneden.

Det står klart efter en længere diskussion på hovedbestyrelsesmødet, hvor netop det forslag blev drøftet.

Forslaget kom fra Rane von Benzon og Mie Hovmark fra forbundets hovedbestyrelse. Sammen har de stillet forslag til DJ’s delegeretmøde om, at kontingentet fra 2025 sættes op med 10 kroner om måneden fra de nuværende 410 kroner til 420 kroner, og de fik opbakning fra en række hovedbestyrelsesmedlemmer. De står nu bag det, når forslaget skal til afstemning på delegeretmøde i april.

”For mig handler det rigtig meget om økonomisk ansvarlighed,” har Rane von Benzon forklaret.

”Jeg genopstiller til hovedbestyrelsen, og jeg vil have svært ved at stå i spidsen for forbundet, hvis vi ikke sætter prisen op. Grundlæggende mener jeg ikke, at vi kan spare os ud af krisen, og jeg tror, at vores evne til at tiltrække og fastholde medlemmer er vigtigere end prisen,” lød det tidligere på ugen fra ham.

Forslaget er blevet fremsat, efter at Dansk Journalistforbund har iværksat en spareplan, der skal spare forbundet 4,5 millioner kroner over de næste tre år. I den forbindelse afviste forbundets formand, Tine Johansen, at skrue på prisen på kontingentet.

”Selv om kontingentet ikke er steget i over 20 år, er tidspunktet dårligt i de her inflationstider, der gør det svært for medlemmer at få økonomien til at hænge sammen,” har hun forklaret.

Ifølge Rane von Benzon vil de 10 kroner ekstra om måneden give forbundet cirka 1,6 millioner kroner mere om året.

SENESTE NYT

Flere nyheder