Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:31 28.12.2021 Ritzau

HK vil fratage arbejdspladser med krænkelser retten til at få praktikanter

Sker det igen og igen, at en arbejdsplads har problemer med krænkelser af medarbejdere under uddannelse, skal arbejdspladsen kunne fratages retten til at få praktikanter eller elever.

Det siger formand for fagforeningen HK Anja C. Jensen til erhvervsmediet Finans.

Den seneste tids historier om krænkelser af især praktikanter på mediearbejdspladser får formanden til at råbe vagt i gevær.

”Det er ofte eleverne, der er de mest sårbare. Derfor skal det være nemmere at stoppe en elevfabrik, hvor de bliver krænket one-by-one,” siger hun til Finans.

”De seneste afsløringer af seksuelle krænkelser er sket på TV 2. Men jeg er nødt til at sige, at det også foregår på helt almindelige arbejdspladser. Lige nu fylder seksuelle krænkelser meget i den offentlige debat. Men lige bagefter de seksuelle krænkelser følger almindelige krænkelser som for eksempel mobning.”

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger til Finans, at han er glad for HK’s input. Men han afviser at svare på, om forslaget vil blive en del af forhandlingerne mellem arbejdsgiverne og fagbevægelsen.

”Jeg vil hverken afvise eller love det. Men vi skal have fundet nogle løsninger i de brancher, hvor krænkelserne oftest sker, og det er typisk i de lavest lønnede job, at der sker flest krænkelser,” siger han til Finans.

SENESTE NYT

Flere nyheder