Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:27 25.10.2022 Anna Sol Jørgensen

HK-formand står ved hvert eneste ord i udskældt pressemeddelelse

HK-formand står ved hvert eneste ord i udskældt pressemeddelelse

Simon Tøgern er formand for HK Privat. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Formanden for HK Privat, Simon Tøgern, står fortsat ved hvert et ord i den pressemeddelelse, der i går blev sendt ud om Anette Claudis fratræden som kommunikationschef.

Det siger Simon Tøgern til A4 Overenskomst, efter at pressemeddelelsens ordlyd er kommet under kritik fra HK’s øverste formand, forbundsformand Anja C. Jensen.

”Selvfølgelig gør jeg det,” siger han til A4 Overenskomst.

Forud for pressemeddelelsen ligger et tumultarisk forløb, hvor 3-400 HK-medarbejdere nedlagde arbejdet i midten af oktober.

Det skete som følge af en udtalelse, som seks DJ-medlemmer ansat i HK Privat havde sendt. I udtalelsen udtrykker de voldsom kritik af Anette Claudis ledelse af kommunikationsafdelingen. Det bliver blandt andet beskrevet, at hun har svært ved at styre sine følelsesudbrud, at hun overfuser ansatte, og at en medarbejder for nylig er blevet sygemeldt på grund af ledelsesstilen. Samtidig blev der i udtalelsen rejst kritik af Simon Tøgerns håndtering af sagen.

I den pressemeddelelse, der blev sendt ud fra HK Privat i går, afviser både Anette Claudi og Simon Tøgern at kunne genkende det billede, medarbejderne maler. Det fremgår også i et citat fra Anette Claudi, at hun stopper, fordi hun har mistet tilliden til sine ansatte.

Pressemeddelelsen og de to lederes udtalelser er imidlertid blevet undsagt af forbundsformand Anja C. Jensen. Hun sagde i går til Journalisten, at hun har haft alle medarbejdere i forbundshuset til møde og sagt til dem, at pressemeddelelsen er en ”rigtig ærgerlig måde at afslutte den her sag på”.

Simon Tøgern havde i går ikke nogen kommentarer til nogen af Journalistens spørgsmål, og i dag siger han til A4 Overenskomst, at han ”ikke gider tage debatten i offentligheden”.

SENESTE NYT

Flere nyheder