Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:04 13.11.2023 Sebastian Goos

HK bryder journalistoverenskomst – skal betale 100.000 til DJ

HK bryder journalistoverenskomst – skal betale 100.000 til DJ

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Fagforeningen HK Danmark har haft svært ved at overholde overenskomsten for de journalistansatte.

I hvert fald er HK Danmark blevet pålagt at betale 100.000 kroner i bod til Dansk Journalistforbund efter et brud på overenskomsten for journalisterne i HK.

Det fremgår af en kendelse fra Arbejdsretten.

Sagen drejer sig om tre journalistmedarbejdere hos HK Handel, der i en periode fra februar 2021 blev pålagt at være i en vagtordning, hvor den ene skulle være på vagt en dag hver weekend, mens de øvrige to hver skulle være på vagt en dag hver anden weekend, ligesom helligdage og fridage blev vagtsat.

Arbejdsretten vurderede, at det var et brud på den gældende overenskomst, da HK ifølge overenskomsten ”ikke systematisk kan vagtplanlægge de i henhold til parternes overenskomst ansatte medarbejdere til at arbejde om aftenen, i weekender, på søgnehelligdage og overenskomstbestemte fridage”.

Af Arbejdsrettens kendelse fremgår det også, at sagen udspringer af, at en journalistisk medarbejder hos HK modtog en advarsel, fordi vedkommende ikke reagerede på kommentarer på sociale medier i weekenden.

HK Danmark frifindes for tre øvrige påstande fra Dansk Journalistforbund, der ligeledes handler om de ansattes normerede arbejdstid og vilkår for aften- og weekendarbejde.

SENESTE NYT

Flere nyheder