HK-blad mister selvstændighed

FARVEL. Redaktionen for fagbladet HK/Kommunalbladet flytter fra Århus til København den 1. juli i år og bliver samtidig lagt ind under kommunikationsafdelingen. Ansvarshavende redaktør Lars Friis Holm har i protest valgt ikke at flytte med til København.»Kommunikationschefen bliver ansvarshavende for bladet, og det har haft betydning for, at jeg har sagt nej til tilbuddet om at flytte med redaktionen til København,« siger Lars Friis Holm.

FARVEL. Redaktionen for fagbladet HK/Kommunalbladet flytter fra Århus til København den 1. juli i år og bliver samtidig lagt ind under kommunikationsafdelingen. Ansvarshavende redaktør Lars Friis Holm har i protest valgt ikke at flytte med til København.

»Kommunikationschefen bliver ansvarshavende for bladet, og det har haft betydning for, at jeg har sagt nej til tilbuddet om at flytte med redaktionen til København,« siger Lars Friis Holm.

Han fortæller, at der har været uenigheder om redaktionelle valg, og at han i januar fik en tjenstlig ordre om at stille til samtale i København. Det var en ledelsesstil, han ikke brød sig om.

Sektorformand i HK Kim Simonsen ser ingen problemer i, at HK/Kommunalbladet bliver underlagt kommunikationschefen:

»Vi tror, det vil gøre en god kommunikationsindsats bedre. Vi får et større fagligt miljø med blad og web lagt sammen – med en samlet ledelse. Det er en praktisk løsning.«

Han mener ikke, det giver ændringer i de journalistiske kriterier i forhold til redaktionen, da det stadig er en journalist, der er ansvarshavende for redaktionen.

Det er Lars Friis Holm ikke enig i:

»Jeg mener, det er en fordel, at et fagblad ligger adskilt for den øvrige organisation, fordi det så ikke bliver så afsenderorienteret, som man ellers ser det,« siger Lars Friis Holm.

Fire ud af redaktionens fem medarbejdere har sagt nej tak til tilbuddet om at flytte med til København. Den sidste overvejer stadig muligheden.

0 Kommentarer