Hjortshøjs exit kan være fatalt for TV2 Radio

Casper Christensen, Jan Gintberg,  Andrea Elisabeth Rudolph og nu Lars Hjortshøj. Krudtet er ved at være brugt op på TV2 Radio, mener lektor i journalistik.

Casper Christensen, Jan Gintberg,  Andrea Elisabeth Rudolph og nu Lars Hjortshøj. Krudtet er ved at være brugt op på TV2 Radio, mener lektor i journalistik.

Med Lars Hjortshøjs exit fra TV2 Radio er de kendte værtsnavne væk fra, og stationens strategi med at sælge sig på kendte personligheder er slået endeligt fejl. Det mener Thorkild Ellerbæk, der er lektor i journalistik ved Danmarks Journalisthøjskole.

»Der er ikke flere navne at tage af og derfor ikke noget at sælge produktet på med det koncept, de har valgt. Hvis de havde satset på indholdet, ville det være noget andet,« siger han.

Thorkild Ellerbæk har svært ved at se, hvad løsningen skal være for TV2 Radio, fordi konceptet som helhed er faldet på gulvet. Projektet er ifølge Ellerbæk uprofessionelt, og man har tilsidesat almengyldige spilleregler om målgrupper og konceptudvikling. Det burde få Jens Rohde til at tænke sig grundigt om.

»Han skal prøve at finde ud af, hvad det egentligt er, han vil på den stol, han sidder på,« siger Thorkild Ellerbæk.

Jens Rohde ser dog anderledes på det. Han siger, at TV2 Radio efter relanceringen har ændret stationens koncept, og at man nu netop satser på indhold i stedet for navne. Jens Rohde mener, at TV2 Radios fundament med det nye fokus på indhold er så stabilt, at stationen nok skal overleve Hjortshøjs farvel.

»Vi vil udfordre folk på indhold. Indhold, indhold, indhold. Det er vores fokus,« siger Jens Rohde.

Både Lars Hjortshøj og hans hustru Tina Bilsbo, der ligeledes er vært, forlader TV2 Radio i begyndelsen af 2008. De stopper for at opholde sig i udlandet i en periode.

2 Kommentarer

Jakob Elkjær
15. OKTOBER 2007
Tak

Fejlen er rettet. Tak for hjælpen.

Jakob Elkjær, redaktør

Anders Buch
15. OKTOBER 2007
Thomas Madvig er der, så vidt vides, stadig på TV2 Radio?!

Eller har jeg misforstået noget?

- Anders