Hjerneforsker: Danskernes medieforbrug er usundt

Medierne fylder nu så meget i danskernes hverdag, at det giver koks i vore hjerner. Det mener i hvert fald en hjerneforsker.

Medierne fylder nu så meget i danskernes hverdag, at det giver koks i vore hjerner. Det mener i hvert fald en hjerneforsker.

Mobil, iPad, e-mail og tv. Det hele kører på en og samme tid. Og samtidig skruer vi fortsat op for forbruget af medier.

Men strømmen af de mange indtryk fra alle medierne kan resultere i både stress, depression og koncentrationsproblemer. Det vurderer Kjeld Fredens, der er hjerneforsker og tidligere lektor ved Aarhus Universitet.

»Den kulturelle udvikling har overhalet den biologiske udvikling. Vores biologi kan ikke følge med, når vi hele tiden skal multitaske,« siger Kjeld Fredens til dagens udgave af Jyllands-Posten.

Mange eksperter havde i øvrigt forventet, at danskernes tv-forbrug ville falde i takt med, at internettet vandt udbredelse. Men nye undersøgelser viser, at det ikke er tilfældet.

I weeekenderne ser 45 pct. af de 15-årige drenge nu tv i fire timer om dagen. I hverdagene bruger 27 pct. af drengene over fire timer foran skærmen.

1 Kommentar

Lars Jensen
15. MARTS 2011
Re: Hjerneforsker: Danskernes medieforbrug er usundt
(Medierne) Milena Penkowa fylder nu så meget i danskernes hverdag, at det giver koks i vore hjerner. Det mener i hvert fald en hjerneforsker.